Προμηθευτές

Search

Χειροποίητες θρησκευτικές εικόνες από τη Σοφία Πορταλάκη

Χειροποίητες θρησκευτικές εικόνες

Η σημαντική ζωγράφος και αγιογράφος Σοφία Πορταλάκη-Αρμάου, φιλοτεχνεί αντίγραφα των εικόνων που παρουσιάζονται στη μόνιμη έκθεση "Οι Εικόνες της Συλλογής Ζαχαρία Πορταλάκη, 15ος-20ός αι. Δωρεά Ζαχαρία Πορταλάκη", κατά παραγγελία, ειδικά για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Πρόκειται για έργα υψηλής ποιότητας με την τεχνική της αυγοτέμπερας σε ξύλο, με φύλλο χρυσού (22Κ) στιλβωτό με αχάτη και εγχάρακτη χρυσοκονδυλιά.

Επισκεφθείτε την έκθεση στο πρώτο επίπεδο του ΙΜΚ και παραγγείλετε το αντίγραφο του έργου της αρεσκείας σας.

Δείγματα ορισμένων έργων παρουσιάζονται παρακάτω.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ζωγράφος και αγιογράφος Σοφία Πορταλάκη-Αρμάου γεννήθηκε το 1947 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η ενασχόλησή της με την αγιογραφία ξεκινά ήδη από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη ζωγραφική και το ψηφιδωτό στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και την École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι (1965-1973), ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική και με την τέχνη της αγιογραφίας. Στην καλλιτεχνική μέχρι σήμερα πορεία της έχει επισταμένως μελετήσει έργα των αγιογράφων κυρίως της Κρητικής Σχολής του 15ου και 16ου αιώνα. Εικόνες της βρίσκονται σε συλλογές και ναούς στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία Αμερική, και Ιταλία. Από το 1998 έως σήμερα συνεργάζεται με ελληνικά μουσεία φιλοτεχνώντας αντίγραφα εικόνων της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου.