αρχική / νέα 2024 / Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας VII

ΝΕΑ

Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας VII

Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας VII

16/04/2020

Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας VII

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σας επισκέπτεται για μια ακόμη φορά με τις ψηφιακές δράσεις του και σας εύχεται Καλή Ανάσταση.

 

ΙΜΚ Audio Spots [#1 ,  #2]

 

Στο πνεύμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, εκθέματα από τις Μεταβυζαντινές Συλλογές εγκαινιάζουν τη νέα ψηφιακή ενότητα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ΙΜΚ Audio Spots [#1#2] , η οποία περιλαμβάνει τη σύντομη παρουσίαση, με ηχητική τεκμηρίωση, επιλεγμένων αντικειμένων από τις Συλλογές της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.


Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης διαβάζει Ρουσσόπουλο [μέρος Β΄]
Απρίλιος 1941, Ανάσταση εν πλω
(διάρκεια: 26 λεπτά) 

Το Β΄ μέρος της αφήγησης αποσπασμάτων από τον 5ο τόμο της εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες της ΕΚΙΜ, το οποίο εστιάζει στο ταξίδι και την άφιξη του στρατιώτη Χρήστου Ρουσσόπουλου στη Σούδα, ανήμερα του Πάσχα του 1941.

Το ηχητικό απόσπασμα - ντοκουμέντο από τον ηθοποιό Μιχάλη Βιρβιδάκη εντάσσεται στην ενότητα των ψηφιακών δράσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Ηθοποιοί διαβάζουν Μαρτυρίες και όπως στο μέρος Α’ (για τον βομβαρδισμό του Πειραιά), ο Δημήτρης Ιατρόπουλος επιμελήθηκε τον ήχο και τη μουσική.

Χρήστος Ρουσσόπουλος: Η Μάχη της Κρήτης, Σειρά ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, τόμος 5, Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών 2014, 2017. Επιμέλεια: Κλαίρη Μιτσοτάκη, Λύδια Καστρινογιάννη, Κωστής Μαμαλάκης.


Τι συμβαίνει στην ποίηση;

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, θέτει και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα Τι συμβαίνει στην ποίηση;.

Η ομιλία - μάθημα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων Τέχνες και Άνθρωπος που οργάνωσε το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, με άξονα τη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και εντάσσεται στο μάθημα Ιατρική και επιστήμες του ανθρώπου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ακαδημαϊκό έτος 2018-2019).

Το βίντεο είναι συμπαραγωγή του Μουσείου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.  


Βιβλία που αγαπώ, με μουσική απ' το πικ-απ | Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα

Τις ψηφιακές δράσεις του Μουσείου για τις μικρές ηλικίες, διανθίζει μία νέα ενότητα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Βιβλία που αγαπώ, με μουσική απ’ το πικ-απ, με σύντομες αφηγήσεις επιλεγμένων παραμυθο-ιστοριών μετά μουσικής, από τη μουσειοπαιδαγωγό Φανή Καμπάνη.

1ο βιβλίο: Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα, Χρήστος Μπουλώτης, εκδ. Λιβάνη, 2007.

Μουσική: La Campanella [Niccolò Paganini] / Επιμέλεια: Antonio Russo.


Δημιουργία στο σπίτι | Καπέλο ΠΑΣΧΑλίτσα

 

Στην ενότητα των εικαστικών κατασκευών, για μικρές ηλικίες, προστίθεται άλλη μία δημιουργική χειροτεχνία, με κρυπτόλεξο, οδηγίες και προτάσεις μουσικής  - παιδικής  λογοτεχνίας για να τη συνοδεύσουν.

Στείλτε μας τις δημιουργίες και τα μηνύματά σας στο info@historical-museum.gr για να τα αναρτήσουμε στη σελίδα μας στο Facebook.


Η δράση Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου με δυνατότητα παρακολούθησης εκδηλώσεων και δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο.

 

Δείτε ακόμη:

    

 


*Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο παύει να δέχεται επισκέψεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.