αρχική / νέα 2024 / Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. αναζητά εθελοντές

ΝΕΑ

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. αναζητά εθελοντές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. αναζητά εθελοντές

15/11/2018

Λίγα λόγια για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδιάζονται με βάση δύο παιδαγωγικούς άξονες· ότι αφενός δεν προσλαμβάνουν όλοι οι μαθητές τη γνώση με τον ίδιο τρόπο και αφετέρου, πως για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται η αλληλεπίδραση των μαθητών με το περιβάλλον τους. Με αυτή την αφετηρία, επομένως, προσπαθούμε σε έναν «άτυπο» εκπαιδευτικό φορέα όπως είναι το Μουσείο, να δημιουργούμε πλούσιες εμπειρίες μάθησης, παροτρύνοντας τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν πολλές και διαφορετικές αισθήσεις προκειμένου να εξερευνήσουν με φαντασία τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ευκαιρίες στους μαθητές προκειμένου να αναπτύξουν πολλές και διαφορετικές δεξιότητες, να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα τους, να ενδυναμώσουν την παρατηρητικότητα τους, να προωθήσουν την κριτική σκέψη και την ομαδική συμμετοχή.

Στόχος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων είναι να αποτελέσει έναν έγκυρο και δημιουργικό σύνδεσμο ανάμεσα στις πλούσιες συλλογές του Μουσείου και στη μοναδικότητα του κάθε μαθητή. Θεμελιώδης επιδίωξη παραμένει να ερμηνεύσουμε και να ζωντανέψουμε με τρόπο εύληπτο όλα όσα υπάρχουν πίσω από τις βιτρίνες του Μουσείου και να αναδείξουμε τις εποχές, τους πολιτισμούς, τις ιδέες και τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γόνιμο έδαφος για να καρποφορήσει η σπίθα της γνώσης σε κάθε μαθητή.

Αν είσαι:

• Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας

• Απόφοιτος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

• Απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης

Τότε, κάλεσέ μας! Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την υπεύθυνη του Τμήματος, κυρία Φανή Καμπάνη, (καθημερινά: 13.00΄-17.00΄, στα τηλέφωνα 2810-283219 και 2810-288708, εσωτ.: 106).