αρχική / νέα 2023 / ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΝΕΑ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

14/05/2022

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας και η Περιφέρεια Κρήτης τιμούν με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης την Ελληνική Επανάσταση και τα 81 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης σε ένα δεκαήμερο πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων και επισκέψεων στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

 


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χτες (13/5) με τα εγκαίνια της υβριδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης 1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση στον πολυχώρο The Grand, στην καρδιά του Σίδνεϊ. Εκ μέρους του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, την παρουσίαση της Έκθεσης ανέλαβε ο Αγησίλαος Καλουτσάκης, αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου και γενικός επιμελητής της Έκθεσης.

 


Μεταξύ των προσκεκλημένων και ομιλητών, παρέστησαν ο Επίσκοπος κ.κ. Ιάκωβος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Φασουλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αδελφότητας Σίδνεϊ  Λευτέρης Σαβιολάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ Χρήστος Καρράς, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κ.ά.


Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, με έντονη την παρουσία της ελληνικής ομογένειας του Σίδνεϊ.

 

Η κρητική αποστολή μετακινείται στη Μελβούρνη για τα εγκαίνια της ίδιας έκθεσης εκεί την ερχόμενη Πέμπτη.

 


 

 14/5 Τελετή μνήμης για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης
στο Κενοτάφιο του Σίδνεϊ στο Martin Place