αρχική / νέα 2024 / ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ 15Η ΙΟΥΝΙΟΥ

ΝΕΑ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ 15Η ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ 15Η ΙΟΥΝΙΟΥ

09/06/2020

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ 15Η ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ανοίγει ξανά τις πόρτες του για τo κοινό. Εφαρμόζοντας τις σχετικές οδηγίες προστασίας για την αποτροπή διασποράς του COVID-19, το Ιστορικό Μουσείο λαμβάνει τα παρακάτω μέτρα:

1. Στο χώρο υποδοχής –εκδοτήριο και πωλητήριο– έχουν σημανθεί στο δάπεδο οι θέσεις εξυπηρέτησης και αναμονής των επισκεπτών. (Σε περίπτωση που οι παραπάνω θέσεις είναι κατειλημμένες οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα σημεία αναμονής που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο της βόρειας αυλής του Μουσείου).


2. Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που μπορεί να παρευρίσκεται στους στεγασμένους χώρους του Μουσείου ορίζεται στα 125 άτομα. Επίσης, υπάρχει σήμανση του μέγιστου αριθμού επισκεπτών ανά αίθουσα. Όλες οι εκθεσιακές Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου είναι πάλι επισκέψιμες, συμπεριλαμβανομένης της περιοδικής έκθεσης έργων του Αλέξη Ακριθάκη (Εν κινήσει), που παραμένει στο Μουσείο.


3. Για την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων, οι επισκέπτες οφείλουν να ακολουθούν τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού. Για τον ίδιο λόγο έχουν διαμορφωθεί θέσεις αναμονής με καθίσματα σε διάφορα σημεία του κτιρίου.


4. Για την επίσκεψη ΑΜΕΑ υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής προσυνεννόησης.


5. Στα σημεία άμεσης εξυπηρέτησης των επισκεπτών –εκδοτήριο, πωλητήριο, Café– έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικά πετάσματα.


6. Η χρήση προστατευτικού καλύμματος προσώπου (μάσκας) είναι υποχρεωτική για όλους όσους κινούνται στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Το Μουσείο παρέχει προστατευτικές μάσκες σε όσους επισκέπτες δεν διαθέτουν, χωρίς οικονομική επιβάρυνσή τους.


7. Τόσο στην είσοδο όσο και σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου υπάρχουν συσκευές με αντιμικροβιακή γέλη για την απολύμανση των χεριών.


8. Οι χρηματικές συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται με συσκευές POS.


9. Το Μουσείο αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες φυσικού αερισμού των εσωτερικών του χώρων και εναρμονίζεται πλήρως με τις υποδείξεις ασφαλούς λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού. Επιπλέον, εντός των εκθεσιακών χώρων λειτουργούν ιονιστές Daikin MC70L για την κατακράτηση μικροβιακού φορτίου.


10. Το Μουσείο πραγματοποιεί ειδικές απολυμάνσεις των χώρων του, αναλόγως της επισκεψιμότητας, τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο. Το προσωπικό του Μουσείου έχει επίσης εντείνει τις εργασίες καθαριότητας των χώρων, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σημεία αφής (touchscreens, καθίσματα, επιφάνειες ανελκυστήρα).


11. Το ΙΜΚ Café λειτουργεί κανονικά εφαρμόζοντας τους κανόνες υγιεινής και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.


12. Στους επισκέπτες παρέχεται σχετικό έντυπο ενημέρωσης. Το προσωπικό του Μουσείου βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επισκεπτών ώστε η επίσκεψή τους στο Ιστορικό Μουσείο να είναι ευχάριστη και ασφαλής.

 


 

Για την θερινή περίοδο του 2020, το ωράριο επίσκεψης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης διαμορφώνεται ως εξής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο ίδιο ωράριο λειτουργεί και το Café του Ιστορικού Μουσείου, στο οποίο, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να έχουν πρόσβαση και από τη νότια αυλή, ανεξάρτητα από την επίσκεψη στο Μουσείο.

 

 

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 | info@historical-museum.gr