αρχική / νέα 2024 / Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας VI

ΝΕΑ

Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας VI

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας VI

10/04/2020

Συνεπές στη «συνάντηση» της Παρασκευής, το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας με τη νέα ηχητική ενότητα «Ηθοποιοί διαβάζουν Μαρτυρίες» και την επίσκεψη τόσο στη Συλλογή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όσο και στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη. Για τις μικρές ηλικίες, η ενότητα «Δημιουργία στο σπίτι» εμπλουτίζεται με μια εμπνευσμένη κατασκευή από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

 

«Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης διαβάζει Ρουσσόπουλο [Μέρος Α΄] | Ο βομβαρδισμός του Πειραιά»

Ο ηθοποιός Μιχάλης Βιρβιδάκης, με αποκλειστικό τεχνικό μέσο το κινητό του τηλέφωνο, ενώνει αλληλέγγυα τις δυνάμεις του με το Μουσείο και τον Δημήτρη Ιατρόπουλο στη μουσική και την ηχητική επιμέλεια, προσφέροντας σε όλους εμάς μια καθηλωτική αφήγηση, διάρκειας 28 περίπου λεπτών, ενός αποσπάσματος [Μέρος Α΄] από τον 5ο τόμο της εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

[Το Β΄ μέρος θα αναρτηθεί
την επόμενη εβδομάδα.]

 

 

Περίληψη: Ο Χρήστος Ρουσσόπουλος από το Τρίγωνο του Έβρου, μαζί με άλλους τριακόσιους Εβρίτες, κλήθηκε να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό στις 3 Απριλίου 1941. Στην τετραήμερη κάθοδό του προς το κέντρο νεοσυλλέκτων στο Ναύπλιο έγινε, μεταξύ άλλων, και αυτόπτης μάρτυρας του βομβαρδισμού του Πειραιά στις 6 Απριλίου.

Χρήστος Ρουσσόπουλος: Η Μάχη της Κρήτης, Σειρά Μαρτυρίες, τόμος 5, ΕΚΙΜ 2014, 2017. Επιμέλεια: Κλαίρη Μιτσοτάκη, Λύδια Καστρινογιάννη, Κωστής Μαμαλάκης

 


 

Για τους 62
και το ανακυκλώσιμο υλικό

Ο σύμβουλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας, Κωστής Μαμαλάκης, μας παρουσιάζει, μέσα από συγκεκριμένα εκθέματα, δύο διαφορετικές πτυχές της κατοχικής περιόδου στην Κρήτη.

 

 

 

 

 

 


 

Μίλτος Φραγκόπουλος | Η αφηρημένη τέχνη, η δεκαετία του 1960 και η Ελλάδα

 

Ομιλία του ιστορικού της τέχνης Μίλτου Φραγκόπουλου, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Γιάννης Σπυρόπουλος | Διάλογος με το Αόρατο από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη. Η εκδήλωση έγινε στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στις 24.02.2018. Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών προλόγισε η αντιπρόεδρος Κλαίρη Μιτσοτάκη.

Περισσότερα για την ομιλία

 

 

 


 

Δημιουργία στο σπίτι: Η πεινασμένη κάμπια

 

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου προτείνει μια κατασκευή για παιδιά, με ηρωίδα μια κάμπια πολύ πεινασμένη, από το ομώνυμο βιβλίο του Eric Carle. Η εικαστική δραστηριότητα προσφέρεται για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τα φρούτα και τα λαχανικά ταΐζοντας την πεινασμένη κάμπια.

Στείλτε μας τις δημιουργίες και τα μηνύματά σας στο info@historical-museum.gr για να τις αναρτήσουμε στη σελίδα μας στο Facebook.

Όλες οι κατασκευές περιλαμβάνουν οδηγίες και συνοδεύονται από μουσικές και λογοτεχνικές προτάσεις από τις μουσειοπαιδαγωγούς Φανή Καμπάνη και
                                                                                        Άννα Αγογλωσσάκη.

 

 

 

Δείτε ακόμη: