αρχική / νέα 2024 / Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας V

ΝΕΑ

Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας V

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας V

03/04/2020

Στο πλαίσιο της δράσης «Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας» που αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου, αυτή την εβδομάδα προτείνονται για μικρούς και μεγάλους οι παρακάτω νέες αναρτήσεις.

 

Από τη Γόρτυνα στον Χάνδακα

Ο Αγησίλαος Καλουτσάκης, επιμελητής των Ιστορικών Συλλογών του Μουσείου, μιλάει για τη μετακίνηση του διοικητικού κέντρου της Κρήτης από τον νότο στον βορρά, από τη Γόρτυνα στον Χάνδακα, κατά την περίοδο του μεσαίωνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργία στο σπίτι

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου προτείνει μια σειρά από κατασκευές για παιδιά, με εμπλουτισμένες ιδέες από τον ψηφιακό κόσμο και οδηγίες υλοποίησης, μουσικές και λογοτεχνικές προτάσεις από τις μουσειοπαιδαγωγούς Φανή Καμπάνη και Άννα Αγογλωσσάκη.

Στείλτε μας τις δημιουργίες σας με φωτογραφία και έναν τίτλο / μήνυμα στο info@historical-museum.gr για να τις αναρτήσουμε στη σελίδα μας στο Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

Παραλιακό μέτωπο: χθες και σήμερα
Φωτο-ιστορίες από τα Αρχεία της ΕΚΙΜ

Η φωτο-ιστορία, σε ρετρό ύφος και μουσική του Django Reinhardt, μας ταξιδεύει στις λιγότερο γνωστές , έως άγνωστες, πτυχές του παραλιακού μετώπου. Η προβολή σχεδιάστηκε από τους επιμελητές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στο πλαίσιο συμμετοχής του Μουσείου στο φεστιβάλ για τον δημόσιο χώρο Αθέατη Πόλη,
13-15 Σεπτεμβρίου 2019


Περισσότερα για τη συμμετοχή του ΙΜΚ στο φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης

 
 

 

 

 

 

 

Ρεμπέτικη Βραδιά
Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μουσικοί: Γιάννης Παξιμαδάκης, Γιάννης Κρητικός και Σπύρος Κρητικός. Στην εκδήλωση συμμετείχε με μεγάλη μας χαρά και ο Ψαραντώνης.

Συνδιοργάνωση: Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν για την ενίσχυση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

                                                                                                              Περισσότερα για την εκδήλωση

 

 

 

 

 

 Δείτε ακόμη:

       


*Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο παύει να δέχεται επισκέψεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.