αρχική / νέα 2024 / Το IMK έρχεται στο σπίτι σας με Γιορτινές Προτάσεις, Νέες Προ(σ)κλήσεις και Μουσική Δωματίου

ΝΕΑ

Το IMK έρχεται στο σπίτι σας με Γιορτινές Προτάσεις, Νέες Προ(σ)κλήσεις και Μουσική Δωματίου

Το IMK έρχεται στο σπίτι σας με Γιορτινές Προτάσεις, Νέες Προ(σ)κλήσεις και Μουσική Δωματίου

23/12/2020

 

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας* για τέταρτη e-βδομάδα και μοιράζεται μαζί σας πτυχές από την ερευνητική του δραστηριότητα και ένα κοντσέρτο κλασικής μουσικής. Επίσης, στην ψηφιακή αυτή ανάρτηση, οι μικροί φίλοι μεταφέρονται νοερά στο Μουσείο για ακόμη μια φορά, με σταθερούς συνοδούς τον Γκοντολίνο και τη Μυρσίνη. Κι ακόμα, οι μουσειοπαιδαγωγοί έχουν φροντίσει να τους προσφέρουν γιορτινά παιχνίδια εμπνευσμένα από τις Συλλογές του Μουσείου και ηλεκτρονικές προσκλήσεις για ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 


 

Γιορτινές προτάσεις από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

 

Online εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

 

Μήπως είσαι 5 ως 8 ετών; Πώς σου ακούγεται μια πρόσκληση, για ένα online εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης;
Εάν θέλεις να συμμετέχεις θα χρειαστείς ένα μόνο από τα αγαπημένα σου παιχνίδια / λευκό χαρτί ζωγραφικής / χρώματα ζωγραφικής / πολύ φαντασία / αγαπημένο γλύκισμα (επιβάλλεται)

Εάν το βρίσκεις συναρπαστικό ΕΔΩ θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να δηλώσεις συμμετοχή!

 

Πού θα πάμε σήμερα Γκοντολίνο;

 

Αγαπημένα και ξεχωριστά εκθέματα των Συλλογών του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης παρουσιάζονται μέσα από ολιγόλεπτες προβολές, κατάλληλες για μικρές ηλικίες, στη νέα ψηφιακή δράση που σχεδίασε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τίτλο Πού θα πάμε σήμερα Γκοντολίνο; Με τρόπο κατανοητό και παιχνιδιάρικο, ο αρκούδος Γκοντολίνο απαντά στις ερωτήσεις της μικρής Μυρσίνης, προσφέροντας στα παιδιά μια πρώτη γνωριμία με την τοπική ιστορία.
 

---
 

Πού θα πάμε σήμερα Γκοντολίνο; Η Γέννηση του Χριστού, 19ος αι. | Εικόνες της Συλλογής Ζαχαρία Πορταλάκη, 15ος -20ός αιώνας.
 

Μόλις δείτε το βίντεο, μη παραλείψετε να λύσετε το σταυρόλεξο και να βοηθήσετε τον Γκοντολίνο να ετοιμάσει Χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές, εμπνευσμένη από την εικόνα του 19ου αιώνα.

 

Τα Μουσεία… παίζει

 

 

Με πηγή έμπνευσης τις Συλλογές του Μουσείου, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδίασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Το επιτραπέζιο παιχνίδι Τα Μουσεία… παίζει, προσφέρει, με διασκεδαστικό τρόπο, γνώσεις και νοητική άσκηση.

Προβολή: επιμέλεια – αφήγηση: Φανή Καμπάνη και μικρή Μυρσίνη. Πρωτότυπη μουσική: Antonio Russo. Σταυρόλεξο, χριστουγεννιάτικη κάρτα και επιτραπέζιο παιχνίδι: Άννα Αγογλωσσάκη.


 

Νέες προβολές

Διαδικτυακή ημερίδα ΤΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ; 

Αγησίλαος Καλουτσάκης, ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ και νέες προκλήσεις

 


 

Τις παρουσιάσεις της πρόσφατης διαδικτυακής ημερίδας ΤΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ; Αέριοι ρύποι και αερομεταφερόμενοι μικροοργανισμοί στα μουσεία της Ελλάδας και της Κύπρου (27.11.2020) έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε αυτήν τη νέα ψηφιακή ενότητα.

Η δεύτερη παρουσίαση από τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, αναπληρωτή διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, έχει θέμα ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ και νέες προκλήσεις.

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Ηράκλειο) και στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ (Λευκωσία) μετράμε εδώ και τρία χρόνια αέριους ρύπους, μύκητες και βακτήρια με τη βοήθεια των εταίρων μας στο έργο ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ [Interreg | Ελλάδα-Κύπρος], του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά) και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεμεσός). Το έργο ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα με τα αποτελέσματά του να είναι πολύ ενδιαφέροντα και εξαιρετικά επίκαιρα.


 

Μουσική Εκδήλωση | Duo Nocturne

 

 

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης τίμησε για άλλη μια φορά, πριν λίγα χρόνια, την τέχνη της μουσικής με αφετηρία τον διεθνή εορτασμό της. Το Duo Nocturne, με τον Λεονάρντο Σόπι στο βιολί και την Ειρήνη Δάκα στην κιθάρα, παρουσίασαν έργα των Giulianni, Locatelli, Bach, Molino, de Gant, Chopin και Fauré μεταφέροντας, με δεξιοτεχνία, στο κοινό του αμφιθεάτρου τη σαγήνη των μουσουργών. 


 

*Η ψηφιακή ενότητα Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου με δυνατότητα παρακολούθησης εκδηλώσεων και δράσεων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.
 

επιπλέον ψηφιακές αναρτήσεις