αρχική / νέα 2024 / Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας με Βενετούς, Σύγχρονη Τέχνη και Blues

ΝΕΑ

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας με Βενετούς, Σύγχρονη Τέχνη και Blues

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

HMCrossword 2

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας με Βενετούς, Σύγχρονη Τέχνη και Blues

27/11/2020

Με εμπλουτισμένη την ψηφιακή ενότητα Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας*, προσβάσιμη τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σας κρατάμε συντροφιά στο lockdown για δεύτερη e-βδομάδα.


Νέες προβολές

 

Εκδήλωση λόγου | Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου, Το έργο του Θωμά Παπαδοπεράκη μέσα από τις αναφορές του

Διάλεξη της ιστορικού της τέχνης Ντενίζ-Χλόης Αλεβίζου με τίτλο Το έργο του Θωμά Παπαδοπεράκη μέσα από τις αναφορές του που είχε πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στις 13.03.2013.
 

Με αφετηρία την περιοδική έκθεση και την έκδοση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών για το έργο του πρόωρα χαμένου Ηρακλειώτη καλλιτέχνη Θωμά Παπαδοπεράκη, παρουσιάστηκαν άγνωστες πτυχές των αναζητήσεων του ζωγράφου παράλληλα με τα διεθνή μεγάλα ζητήματα για τη σύγχρονη τέχνη. Προλόγισε η γεν. γραμματέας του ΔΣ της ΕΚΙΜ, Λένα Τζεδάκη-Αποστολάκη.

-----

Επιλεγμένα έργα του ζωγράφου με έμφαση στις μαυρισμένες και φλου ανθρώπινες μορφές, από τη συνολική δωρεά της γλύπτριας Ασπασίας Παπαδοπεράκη (αδελφής του ζωγράφου), συνθέτουν ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 το Μικρό Αφιέρωμα στον Θωμά Παπαδοπεράκη [περιοδική έκθεση στο φουαγιέ του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης].


 

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ | The Blue Onion Experiment (Β΄μέρος)

Σε μικρές ή μεγάλες οθόνες σας περιμένει η συνέχεια των Live Blues & other stories που μας είχαν εξιστορήσει μελωδικά οι The Blue Onion Experiment στον δημοφιλή μουσικό κύκλο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ, στον κήπο του Μουσείου (7 Αυγούστου 2019).

H Ελεάννα Καρανδεινού (φωνή), o Μάνος Περακάκης (ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, φωνή) και o Μιχάλης Φερετζάκης (πλήκτρα) ερμήνευσαν τραγούδια των B.B. King, Lil Green, Etta James, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, Imelda May, Vaya Con Dios και blues διασκευές ελληνικών τραγουδιών σε ένα μουσικό ταξίδι συνολικής διάρκειας δύο ωρών.

(Β΄ μέρος: διάρκεια 58΄)


 

Πού θα πάμε σήμερα Γκοντολίνο;

Αγαπημένα και ξεχωριστά εκθέματα των Συλλογών του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης παρουσιάζονται μέσα από ολιγόλεπτες προβολές, κατάλληλες για μικρές ηλικίες, στη νέα ψηφιακή δράση που σχεδίασε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τίτλο Πού θα πάμε σήμερα Γκοντολίνο;. Ο αρκούδος Γκοντολίνο απαντά με παιχνιδιάρικο τρόπο στις ερωτήσεις ενός μικρού κοριτσιού προσφέροντας στους μικρούς μας φίλους μια πρώτη γνωριμία με την τοπική ιστορία και λαογραφία.

---

Πού θα πάμε σήμερα Γκοντολίνο;, Ενετοκρατία στην Κρήτη (1211-1669): Ειδώλιο καθισμένου κυνηγετικού σκύλου από ψευδάργυρο / Ομοίωμα ενετικής γόνδολας με γονδολιέρη από κράμα χαλκού και ψευδάργυρου | Συλλογή Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης.

Μόλις δείτε προσεκτικά το βίντεο μην παραλείψετε να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε το σταυρόλεξο.

Προβολή: επιμέλεια – αφήγηση: Φανή Καμπάνη και μικρή Μυρσίνη. Πρωτότυπη μουσική: Antonio Russo. Σταυρόλεξο: Άννα Αγογλωσσάκη


*Η ψηφιακή ενότητα Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου με δυνατότητα παρακολούθησης εκδηλώσεων και δράσεων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

 

Επιπλέον ψηφιακές αναρτήσεις