αρχική / νέα 2024 / To Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας IV

ΝΕΑ

To Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας IV

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας IV

27/03/2020

 

Σε συνθήκες επιβεβλημένου περιορισμού, οι άνθρωποι του Μουσείου φροντίζουν να σας «υποδέχονται» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και να σας αφηγούνται ιστορίες που αφορούν τόσο μεγαλύτερες όσο και μικρότερες ηλικίες.

 

Σε αυτήν την ανάρτηση,
η Αγγελική Μπαλτατζή επιμελήτρια
των Εθνογραφικών Συλλογών της Ε.Κ.ΙΜ.
μας αποκαλύπτει σε
τέσσερα περίπου λεπτά
τα μυστικά της υφαντική τέχνης,
στο «αργαστήρι» του Κρητικού μονόχωρου καμαρόσπιτου. 

 

 


 

 

 

 

 

Παραμένουμε στην Εθνογραφική Συλλογή του Ιστορικού Μουσείου, για να μεταφερθούμε στη ζωή στην ύπαιθρο της Κρήτης μέσα από τη ΜουσειοΙστορία
«Μια φορά και ένα… σπίτι!»

που αφηγείται στα παιδιά η μουσειοπαιδαγωγός Άννα Αγογλωσσάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ρεσιτάλ κιθάρας
του Γιώργου Μαστοράκη

με γνωστές μελωδίες από το θέατρο
και τον κινηματογράφο εμπλουτίζει μελωδικά την «επίσκεψή» μας στον χώρο σας. Η εκδήλωση μουσικής είχε πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄Οδόν».

 

 

 

 

 

 

 

Η δράση «Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας» αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου με δυνατότητα παρακολούθησης εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο.

 

Δείτε ακόμη:

       


*Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο παύει να δέχεται επισκέψεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.