αρχική / νέα 2024 / To IMK στην πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την αόρατη αναπηρία "ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ"

ΝΕΑ

To IMK στην πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την αόρατη αναπηρία "ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To IMK στην πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την αόρατη αναπηρία "ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ"

28/02/2024

 

Με τη στήριξη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, η πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την αόρατη αναπηρία ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης αγκάλιασαν αμέσως τη συμμετοχή του Μουσείου,  με την έμπρακτη στήριξη του φορέα στη διοργάνωση της καμπάνιας ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ στο Ηράκλειο.

Μέσω της πρέσβειρας την καμπάνιας Ηρακλείου Αγγελικής Μπαλτατζή, της κοινωνικής ανθρωπολόγου - επιμελήτριας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, την επιτυχημένη διοργάνωση στο Ηράκλειο  (Λότζια, 24/2/24) ανέλαβε η νεοσύστατη εθελοντική Ομάδα Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, HER-autism. Η καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την ορατότητα της αόρατης αναπηρίας διενεργείται από εθελοντές πολίτες για πολίτες και προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή σε 35 πόλεις της επικράτειας. Στόχος της καμπάνιας είναι να καταστεί αναγνωρίσιμο και λειτουργικό ένα διακριτικό σήμα για τους γονείς και τους συνοδούς αυτιστικών και ατόμων με νοητική αναπηρία, με την προσδοκία να τους παραχωρείται προτεραιότητα σε χώρους όπου υπάρχει αναμονή. Απώτερος σκοπός της καμπάνιας ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ είναι η ενημέρωση και συνακόλουθα αποδοχή και συμπερίληψη της διαφορετικότητας των συνανθρώπων μας στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα.

 

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσφέρονται δύο εκπαιδευτικά προγράμματα (πάντοτε, δωρεάν) για τα ειδικά σχολεία και ένα παιδικό βιβλίο για τον αυτισμό, ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΒΟΤΑΝΟ.