αρχική / νέα 2023 / Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022
με θεατρική παράσταση
στον Κήπο του
Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΝΕΑ

Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022
με θεατρική παράσταση
στον Κήπο του
Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022
με θεατρική παράσταση
στον Κήπο του
Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

16/09/2022

 

 

 

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχει στον καλλιτεχνικό θεσμό της πόλης μας «Τέχνη Καθ’ Οδόν», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00. Ο γνώριμος Κήπος του Μουσείου μετατρέπεται σε ένα μικρό υπαίθριο θέατρο πλάι στο νεοκλασικό του κτήριο για να υποδεχτεί το κοινό με την παράσταση «...και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου.

 

Λίγα λόγια για τη θεατρική παράσταση

Η Ιουλιέτα δεν πέθανε στην αγκαλιά του Ρωμαίου. Δεν τόλμησε να τον ακολουθήσει. Ζει εξόριστη στην Ελλάδα, μόνη, 427 χρόνια μετά. Και αποφασίζει να εξομολογηθεί. Σε έναν σιωπηλό επισκέπτη που επινοεί η ίδια, σε έναν σαν κι εμάς- που ξέρει την παλαιά ιστορία, αλλά δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Μπροστά μας, μια νέα γυναίκα που υπήρξε απόλυτα ερωτευμένη και τώρα δοξολογεί τον έρωτά της, τον περιβάλλει με πραγματικά και με φανταστικά γεγονότα, κι ύστερα τον καλεί να ‘ρθει εδώ, να ζήσει επιτέλους μαζί της. Δεν είναι μια Οπτασία. Μοιάζει ανθρώπινη η μορφή της. Είναι μια Γυναίκα στην τελική ευθεία ενός μαραθωνίου της Αγάπης.

Συντελεστές: Κείμενο: Άκης Δήμου, Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης, Σκηνικά - Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη, Φωτισμοί: Αντώνης Αλεξάκης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη, Στον ρόλο της Ιουλιέτας, η Σοφία Δερμιτζάκη, Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης, Γραφιστική Επιμέλεια: Νίκος Μαργαριτάκης, Οργάνωση Παραγωγής: MoueTTe Theatre Group

Το Ιστορικό Μουσείο στηρίζει έμπρακτα το φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, με τον θεατρικό λόγο να πρωταγωνιστεί στη φετινή εκδήλωση που παρουσιάζεται στον Κήπο του.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Η θεατρική παράσταση «...και Ιουλιέτα» διαρκεί περίπου μία ώρα | Ώρα έναρξης: 21.00 | Χωρίς προκράτηση θέσεων | Είσοδος (ελεύθερη) από τον Κήπο του Μουσείου (Λυσιχάμου Καλοκαιρινού, 7).

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσ. 101)