αρχική / νέα 2024 / Συντροφιά στο lockdown: Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

ΝΕΑ

Συντροφιά στο lockdown: Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντροφιά στο lockdown: Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

06/11/2020

Μετά τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης και με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. το Ιστορικό Μουσείο αναστέλλει τη λειτουργία των εκθεσιακών του χώρων από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ως το τέλος Νοεμβρίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.

Ωστόσο, το Ιστορικό Μουσείο παραμένει κοντά στους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή παρουσία και επικοινωνία με τη δράση «Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας» για ακόμα μια φορά, μέσα από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου. Με τη δράση αυτή διατίθενται ελεύθερα υφιστάμενες και νέες ψηφιακές εφαρμογές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και προσβλέπουν στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου.

Οι ήδη υπάρχουσες ψηφιακές εφαρμογές απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σε περιοδικές εκθέσεις καθώς και σε επιλεγμένες αρχειακές συλλογές της ΕΚΙΜ. Διαδικτυακά υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης ομιλιών και διαλέξεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο και πρόσβαση σε εκδόσεις της ΕΚΙΜ. Πρόσθετες εφαρμογές θα τεθούν στη διάθεση των μικρών και μεγάλων φίλων του Ιστορικού Μουσείου στις επόμενες μέρες. Επίσης, όλες οι on-line υπηρεσίες του Μουσείου, όπως το e-shop θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά.

Στο διάστημα αυτό το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σας προσκαλεί να το επισκεφθείτε ψηφιακά έως ότου να ανοίξουν οι πόρτες του ξανά. Είμαστε προσεκτικοί, φοράμε τη ΙΜΚ μάσκα μας και παραμένουμε αισιόδοξοι.

Στη δοκιμασία που περνάμε, είμαστε μαζί και θα βγούμε μαζί, πιο δυνατοί.