αρχική / νέα 2024 / Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΝΕΑ

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

06/08/2020

 

Ταξιδεύω στο χωροχρόνο

Συναντώ τους ανθρώπους

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιήσουμε περιηγήσεις πολιτισμού μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, με αφορμή τα εκθέματα και τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Επίκεντρο του προγράμματος θα είναι η επιτόπια επίσκεψη και παρατήρηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης που σχετίζονται με διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Κάθε μέρα το πρόγραμμα θα εστιάζει σε μία περίοδο, από τα βυζαντινά χρόνια ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Τα παιδιά, στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία της έρευνας, θα ενθαρρυνθούν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στην εποχή που θα επιλέξουν  δημιουργώντας φανταστικούς χαρακτήρες. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα στήσουν μια έκθεση, στον κήπο του ΙΜΚ, με τα πορτρέτα των χαρακτήρων που τα ίδια θα έχουν φιλοτεχνήσει με την τεχνική του κολλάζ και της ζωγραφικής

« …350 χρόνια πριν θα ήμουν ένας Βενετός στρατιώτης με το όνομα Giovanni Gradonigo που ζει λίγο πριν την πολιορκία του Χάνδακα (1650-1669), ή ένας καλλιτέχνης ζωγράφος της «Κρητικής Σχολής» ζωγραφικής (16ος - 17ος  αιώνας), με το όνομα Στεφανής Λαρέντζος. 200 χρόνια πριν θα μου άρεσε να ήμουν ένας γιατρός στον πολιορκημένο από τους Τούρκους Χάνδακα, θα με έλεγαν Γρηγόριο Λευθεραίο και θα είχα σπουδάσει Ιατρική στην Πάδοβα. 78 χρόνια πριν είμαι η Ραχήλ Κοέν, είμαι 7 χρονών, ζω στα Χανιά και είναι γερμανική Κατοχή… »

Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί από τη Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και την Άννα Αγογλωσσάκη, μουσειοπαιδαγωγό του Ι.Μ.Κ.Καλοκαιρινά εργαστήρια στη μετά-COVID εποχή

Έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης που συνεπάγεται η λειτουργία του ως δημόσιου χώρου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης εναρμονίζει πλήρως τις υποδομές και τις υπηρεσίες του με τις σχετικές οδηγίες προστασίας για την αποτροπή διασποράς του COVID-19 και εφαρμόζει όλους τους ενδεδειγμένους κανόνες ασφαλείας. Αναλυτικά τα προβλεπόμενα μέτρα μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο θα μπορούν να συμμετάσχουν αυστηρά ως δέκα παιδιά προκειμένου να τηρούνται καθημερινά οι απαραίτητες αποστάσεις. Επιπλέον, για την διασφάλιση της προστασίας των παιδιών η αρχειακή και βιβλιογραφική έρευνα θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στην αίθουσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου.

Σε κάθε παιδί θα δοθεί ατομική τσάντα με φάκελο εργασιών/γραφική ύλη/ γάντια και πάνινη μάσκα πολλαπλών χρήσεων, ενώ αντισηπτικό χεριών διατίθεται σε όλους τους χώρους του ΙΜΚ (περιλαμβάνεται στο συνολικό αντίτιμο συμμετοχής στο Εργαστήρι).

Κατά την είσοδο στο Μουσείο γονείς και παιδιά είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα καθώς και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Διάρκεια Προγράμματος: 24-28 Αυγούστου
Ώρες: 10:00΄-13:00΄
Ηλικίες: 10-13 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ *


Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
2810-283219, εσωτ. 106 | info@historical-museum.gr

*Απαιτείται αποπληρωμή του προγράμματος τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την έναρξή του. Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα λιγότερο των 3 ημερών θα παρακρατείται το 1/3 της συνολικής χρέωσης.