αρχική / νέα 2022 / Ολοκλήρωση της παρουσίασης της υπαίθριας Έκθεσης ΚΡΗΤΗ 1821
στην Πλατεία Ελευθερίας

ΝΕΑ

Ολοκλήρωση της παρουσίασης της υπαίθριας Έκθεσης ΚΡΗΤΗ 1821
στην Πλατεία Ελευθερίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκλήρωση της παρουσίασης της υπαίθριας Έκθεσης ΚΡΗΤΗ 1821
στην Πλατεία Ελευθερίας

29/10/2021

 

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Με μία ακόμα ελεύθερη ξενάγηση (στις 11.30 π.μ.), ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου η παρουσίαση της υπαίθριας περιοδικής Έκθεσης της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην πλατεία Ελευθερίας.


Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Μαρία Καλογεράκη, Δημήτρη Κυπριωτάκη και Ειρήνη Φουκαράκη, μέλη της επιστημονικής ομάδας που σχεδίασε την Έκθεση υπό το συντονισμό του γενικού επιμελητή της Αγησίλαου Καλουτσάκη και του προέδρου της ΕΚΙΜ καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινού.


Μπορούν να λάβουν μέρος όσες και όσοι το επιθυμούν χωρίς προηγούμενη δήλωση. Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η συμμετοχή στις ξεναγήσεις προϋποθέτει, μόνο, χρήση προστατευτικής μάσκας στη διάρκειά της.


Όλες οι ξεναγήσεις που προσφέρει η ΕΚΙΜ / ΙΜΚ στην επετειακή εγκατάσταση του Μουσείου υποστηρίζονται από την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε, μεγάλο χορηγό της Έκθεσης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Κατά τους χειμερινούς μήνες, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, μια ειδικά διαμορφωμένη εκδοχή της Έκθεσης για κλειστούς χώρους θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη δωρεάν, όπως πάντα, περιήγηση του κοινού και τη συνέχιση της προσφοράς εκπαιδευτικών ξεναγήσεων από το ΙΜΚ, με την ελεύθερη συμμετοχή των επισκεπτών, των οργανωμένων ομάδων (συλλόγων, φορέων κ.ά.) και των σχολείων.

 

Δείτε εδώ το επετειακό αφιέρωμα της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης