αρχική / νέα 2024 / Μιχάλης Κονταξάκης και Νικόλας Χριστόπουλος στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού

ΝΕΑ

Μιχάλης Κονταξάκης και Νικόλας Χριστόπουλος στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Κονταξάκης και Νικόλας Χριστόπουλος στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού

13/06/2018Με ήχους βγαλμένους από ξύλο και δέρμα, που έχουν τις ρίζες τους στην κρητική μουσική παράδοση, δίχως να εξαντλούνται σε αυτήν, το μουσικό σχήμα Αλμυρίκι μοιράζεται με το κοινό, το πρωτότυπο μουσικό του ιδίωμα, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00΄, στο Αγροτικό Μουσείο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, 3 χλμ. νότια του Λιμένα Χερσονήσου, στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού Πισκοπιανού.

Στη φάμπρικα του Μουσείου, το πετρόκτιστο ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα, οι μουσικοί, Μιχάλης Κονταξάκης (μαντολίνο, φωνητικά) και Νικόλας Χριστόπουλος (ξυλόφωνο, πλήκτρα, κρουστά) παρουσιάζουν διασκευές και νέες συνθέσεις με πηγή έμπνευσης μουσικές και τοπία της Κρήτης. Το μαντολίνο βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το ξυλόφωνο και τα κρουστά, σμίγει με τα πλήκτρα, δημιουργώντας ένα μουσικό περιβάλλον από οικείους, παραδοσιακούς αλλά και πιο σύγχρονους ήχους.

Δροσιστικά ποτά θα διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς στον χώρο υποδοχής του Μουσείου.

Με το εισιτήριο της γενικής εισόδου (€4,00), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν αυτόνομα τις συλλογές του Αγροτικού Μουσείου και να παρακολουθήσουν το δίωρο μουσικό πρόγραμμα στη φάμπρικα. Οι εκθεσιακές ενότητες του ΑΜΜΠ είναι προσβάσιμες από άτομα μειωμένης κινητικότητας.

Για την στάθμευση περιορισμένου αριθμού Ι.Χ. θα παραχωρηθεί το προαύλιο της Ενορίας του Πισκοπιανού Χερσονήσου.