αρχική / νέα 2024 / Κρητικά Χρονικά - Εκδοτική εγκύκλιος τ. Μ΄ (2020)

ΝΕΑ

Κρητικά Χρονικά - Εκδοτική εγκύκλιος τ. Μ΄ (2020)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρητικά Χρονικά - Εκδοτική εγκύκλιος τ. Μ΄ (2020)

21/01/2020

Τα Κρητικά Χρονικά κυκλοφορούν σε ετήσια βάση. Δημοσιεύουν πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά σε θέματα κρητικής ιστορίας, αρχαιολογίας, λογοτεχνίας και πολιτισμού με χρονική αναφορά από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το 1940.

Τα προς δημοσίευση κείμενα υπόκεινται σε ανώνυμη επιστημονική κρίση. Το περιοδικό δέχεται, επίσης, βιβλιοκρισίες και βιβλιοπαρουσιάσεις. Τα προς δημοσίευση κείμενα θα συνοδεύονται από σύντομη περίληψη στα αγγλικά και λέξεις κλειδιά στη γλώσσα σύνταξης του κειμένου.

Εκτός από την έντυπη έκδοση, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προετοιμάζει την ιστοσελίδα www.cretica-chronica.gr η οποία θα φιλοξενήσει τα άρθρα των τόμων της νεότερης περιόδου του περιοδικού (τ. ΛΑ΄ | 2011 κ.ε.) με ανοιχτή πρόσβαση. Τα άρθρα του τ. Μ΄ (2020) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα έξι μήνες μετά την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης και η ανάρτηση τους από τους συγγραφείς σε άλλους ιστοτόπους (π.χ. academia.edu) θα επιτρέπεται με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έντυπη έκδοση.

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε μελετήματα προς δημοσίευση στον 40ο τόμο (2020) των Κρητικών Χρονικών ως την 31η Μαρτίου 2020.

Διεύθυνση αποστολής: cretica.chronica@ekim.gr


Ο διευθυντής του περιοδικού

Αλέξης Καλοκαιρινός
Πρόεδρος της ΕΚΙΜ

 

Η υπεύθυνη ύλης του περιοδικού

Λένα Τζεδάκη-Αποστολάκη
Γενική Γραμματέας της ΕΚΙΜ

 

Δείτε επίσης:

ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΜΟΥ Μ΄ (2020) & ΟΔΗΓΙΕΣ