αρχική / νέα 2022 / Κρητικά Χρονικά - Εκδοτική Εγκύκλιος
τ. ΜΑ΄ (2021)

ΝΕΑ

Κρητικά Χρονικά - Εκδοτική Εγκύκλιος
τ. ΜΑ΄ (2021)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρητικά Χρονικά - Εκδοτική Εγκύκλιος
τ. ΜΑ΄ (2021)

02/04/2021

Τα Κρητικά Χρονικά κυκλοφορούν σε ετήσια βάση. Δημοσιεύουν πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά σε θέματα κρητικής ιστορίας, αρχαιολογίας, λογοτεχνίας και πολιτισμού με χρονική αναφορά από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Τα προς δημοσίευση κείμενα υπόκεινται σε ανώνυμη επιστημονική κρίση. Το περιοδικό δέχεται, επίσης, βιβλιοκρισίες και βιβλιοπαρουσιάσεις. Τα προς δημοσίευση κείμενα θα συνοδεύονται από σύντομη περίληψη στα αγγλικά και λέξεις κλειδιά στη γλώσσα σύνταξης του κειμένου.

Εκτός από την έντυπη έκδοση, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προετοιμάζει την ιστοσελίδα www.cretica-chronica.gr η οποία θα φιλοξενήσει τα άρθρα των τόμων της νεότερης περιόδου του περιοδικού (τ. ΛΑ΄ | 2011 κ.ε.) με ανοιχτή πρόσβαση. Τα άρθρα του τ. ΜΑ΄ (2021) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα έξι μήνες μετά την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης και η ανάρτηση τους από τους συγγραφείς σε άλλους ιστοτόπους (π.χ. academia.edu) θα επιτρέπεται με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έντυπη έκδοση.

Η ΕΚΙΜ αποφάσισε ο τόμος ΜΑ΄ (2021) να αφιερωθεί στην 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης με το συμβολικό τίτλο Γεγονότα και διαχείριση μνήμης: Κρήτη 1941-2021.

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε, όσα μελετήματα σχετίζονται με το παραπάνω περιεχόμενο, προς δημοσίευση στον 41ο τόμο (2021) των Κρητικών Χρονικών ως τις 20 Ιουνίου 2021.

 

Διεύθυνση αποστολής: cretica.chronica@ekim.gr

 

Ο διευθυντής του περιοδικού

Αλέξης Καλοκαιρινός, Πρόεδρος της ΕΚΙΜ

 

Η υπεύθυνη ύλης του περιοδικού

Λένα Τζεδάκη-Αποστολάκη, Γενική Γραμματέας της ΕΚΙΜ

 

 

Δείτε επίσης:

Εκδοτική Εγκύκλιος τ. ΜΑ΄ (2021) & Οδηγίες προς τους συγγραφείς