αρχική / νέα 2024 / Κάθε Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Κυριακή 4.11.2018

ΝΕΑ

Κάθε Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Κυριακή 4.11.2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Κυριακή 4.11.2018

31/10/2018

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενημερώνει τους φίλους του πολιτισμού και της ιστορίας, ότι από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό και τις Κυριακές, από τις δέκα το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι. Έτσι, το Μουσείο θα υποδέχεται τους επισκέπτες του καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα-Σάββατο, 9:00΄-15:30΄ και Κυριακή, 10:00΄-15:00΄. Στο ωράριο αυτό θα λειτουργούν το IMK Café, με brunch και νέες γευστικές προτάσεις και το IMK Shop με τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τις δημιουργίες νέων καλλιτεχνών.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 10:30΄ η Αγγελική Μπαλτατζή, επιμελήτρια των Εθνογραφικών Συλλογών της Ε.Κ.Ι.Μ., θα παρουσιάσει στους επισκέπτες την Εθνογραφική Έκθεση του Μουσείου.

Αμέσως μετά, στις 11:30΄, στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προβληθεί στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη η ταινία του Jean Renoir Η μεγάλη χίμαιρα (La Grande Illusion, 1937), διάρκειας 113 λεπτών, με ελληνικούς υπότιτλους. Την ταινία θα προλογίσει ο Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός-ιστορικός κινηματογράφου.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ

Η μεγάλη χίμαιρα γυρίστηκε τον χειμώνα του 1936-1937 και παρά την απουσία πολεμικής δράσης στην πλοκή του έργου συνιστά μία από τις σημαντικότερες αντιπολεμικές ταινίες στην ιστορία της έβδομης τέχνης. Το φιλμ, βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες ενός στρατηγού, που έδρασε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο ο σκηνοθέτης γνώρισε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην αεροπορία.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται δυο Γάλλοι αξιωματικοί που στη διάρκεια μιας αεροπορικής αποστολής στο Δυτικό Μέτωπο αιχμαλωτίζονται από τους Γερμανούς. Παρά την κοινή τους εθνικότητα και τον κοινό τους στόχο να αποδράσουν από το στρατόπεδο αιχμαλώτων, οι δυο τους παραμένουν ξένοι, λόγω της ταξικής τους διαφοράς.
 

* ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Επόμενη προβολή

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11.30΄
Προβολή της ταινίας Ο Τζόνι πήρε το όπλο του (Johnny Got His Gun, 1971)
του Dalton Trumbo
Διάρκεια: 111΄ | ελληνικοί υπότιτλοι 
Προλογίζει ο Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός-ιστορικός κινηματογράφου

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων