αρχική / νέα 2023 / Η Έκθεση "1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση"
στη Σητεία

ΝΕΑ

Η Έκθεση "1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση"
στη Σητεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Έκθεση "1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση"
στη Σητεία

26/04/2022

 

Η Έκθεση 1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση
στη Σητεία


Η υβριδική έκθεση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τον τίτλο 1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση εγκαινιάστηκε στον Τεχνοχώρο Δήμου Σητείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, με τη συνέργεια του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και του Δήμου Σητείας (η Έκθεση είχε ήδη εγκατασταθεί από τα τέλη Μαρτίου).

 


Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Έκθεση είχε παρουσιαστεί στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, με το «ταξίδι» της να συνεχίζεται στη Σητεία, και το εξωτερικό (Η.Π.Α. και Αυστραλία). Με πλούσιο εποπτικό, εικονογραφικό και ψηφιακό υλικό, η Έκθεση αποτυπώνει τη συμμετοχή της Κρήτης στην Επανάσταση του 1821. Από μέρους του Μουσείου, την Έκθεση παρουσίασε ο Γιώργος Νικολάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και τ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ακολούθησε ξενάγηση από τον Δημήτρη Κυπριωτάκη, μέλος της ερευνητικής ομάδας των νέων ιστορικών του Μουσείου. Τον Δήμο Σητείας εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Μαρία Γιαννακάκη και ο αντιδήμαρχος Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης.


Η έκθεση θα παραμείνει στη Σητεία μέχρι τα τέλη Μαΐου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 19:00 έως τις 21:00. Κατά το διάστημα αυτό, θα υπάρξουν προγραμματισμένες επισκέψεις από σχολεία.