αρχική / νέα 2023 / Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Αντιπολεμική συναυλία στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΝΕΑ

Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Αντιπολεμική συναυλία στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Αντιπολεμική συναυλία στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

22/03/2022

 

Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Αντιπολεμική συναυλία
στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καλωσορίζει τη γιορτή της ποίησης και την άνοιξη με αντιπολεμική συναυλία, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ. στον Κήπο του νεοκλασικού κτιρίου.

Η μουσική εκδήλωση με τον ελπιδοφόρο τίτλο «Η άνοιξη να φέρει την ειρήνη» πραγματοποιείται σε επιμέλεια του Γιάννη Κασσωτάκη. Με τον δυναμισμό και την ευαισθησία που χαρακτηρίζουν την καλλιτεχνική του φυσιογνωμία, ο Γιάννης Κασσωτάκης θα τραγουδήσει, με τη συνοδεία κιθάρας, στίχους με ποιητική γραφίδα ανέγγιχτη στον χρόνο και τις συνειδήσεις. Εκεί, που η οικουμενική φωνή για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία είναι γνώριμα μελοποιημένη και υψωμένη με τον αφυπνιστικό ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Κώστα Βάρναλη, του Νίκου Γκάτσου, του Νίκου Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου, του Τάσου Λειβαδίτη (στο επικείμενο διάστημα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του) και του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που τον τιμά όλη η χώρα στη χρονιά που διανύουμε [Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη (2022)].

Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες που πλήττονται από τον πόλεμο (συμβολική τιμή εισόδου: 5€, δωρεάν για τα παιδιά ως 12 ετών).

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Η εκδήλωση, διάρκειας δύο ωρών, θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο με περιορισμένο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων και θέσεων του ΙΜΚ Café. Προτείνεται η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση.


Κρατήσεις: καθημερινά 09:30-17:00, 2810 283219 (εσωτ. 101)


Όλες οι δράσεις του ΙΜΚ αναρτώνται στο www.historical-museum.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Tο Μουσείο εφαρμόζει στους χώρους και τις δράσεις του τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διασποράς της νόσου COVID-19.