αρχική / νέα 2022 / Γιορτές στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΝΕΑ

Γιορτές στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Αφίσα

Γιορτές στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

14/12/2021

Μπάλες, κύκλοι και τελείες
Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι

1ο Εργαστήρι, Παρασκευή 24.12.2021, ώρες 11.00-12.30
2ο Εργαστήρι, Τετάρτη 29.12.2021, ώρες 11.00-12.30

Έχοντας ως αφορμή τα βιβλία των Hervé Tullet και Peter Reynolds εξερευνούμε με τη μουσειοπαιδαγωγό του ΙΜΚ Στέλλα Μαλλιαράκη τον κόσμο των εικαστικών τεχνών. Αναζητάμε τα κυκλικά σχήματα σε έργα γνωστών εικαστικών, όπως της Yayoi Kusama, και κατασκευάζουμε τη δική μας κάρτα-παιχνίδι για να την προσφέρουμε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Ηλικίες: 6-10 ετών

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά

Πληροφορίες | Δηλώσεις συμμετοχής: 2810283219 | εσωτ.101

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου
Συνάντηση-Δημιουργία σε δύο πράξεις

Πράξη Ι | Η Συνάντηση
Δευτέρα, 27.12.2021, ώρες 11:00 – 14:00, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη)

Με στόχο τη δημιουργία μίας μικρής έκθεσης για τα μη δυτικά έθιμα της Πρωτοχρονιάς, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού, υποδέχεται στο Αμφιθέατρο του Ι.Μ.Κ. έφηβους και ενήλικους πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες μακρινές. Μαρτυρίες, υλικά και οπτικά τεκμήρια θα οδηγήσουν, παρέα με την επιμελήτρια της Εθνογραφικής Συλλογής της ΕΚΙΜ/ΙΜΚ κοινωνική ανθρωπολόγο Αγγελική Μπαλτατζή, σε μια πολυσυλλεκτική εκδίπλωση του παγκόσμιου εορτασμού της αλλαγής του χρόνου.


Πράξη ΙΙ | Η Δημιουργία
Δευτέρα, 03.01.2022, ώρες 10:00-14.30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού (Πολυχρηστική αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης»)

Τα μέλη της «ανθρωπολογικής» έρευνας που συμμετείχαν στην Πράξη Ι, θα εγκαταστήσουν στον Κοινωνικό Χώρο το επιλεγμένο και υπομνηματισμένο υλικό (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), με τη βοήθεια της επιμελήτριας της Εθνογραφικής Συλλογής της ΕΚΙΜ/ΙΜΚ, και θα δημιουργήσουν από κοινού μία πολυπολιτισμική εκθεσιακή ενότητα για τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου, που θα είναι ανοιχτή σε όλες/όλους.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

 

Επιπλέον ΙΜΚ προτάσεις

• Η νέα περιοδική έκθεση ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ | Στον Χρόνο και στη Σιωπή (Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη)


• Στο ΙΜΚ Café σερβίρουμε την περίοδο των γιορτών πλουμιστά κέικ και μπισκότα με τα αφεψήματά σας: καφέ, σπιτική κανελάδα, σοκολάτα και τσάι σε ποικιλία γεύσεων (με νέα προσθήκη το τσάι του άι Βασίλη).

 

Είσοδος:

• ελεύθερη για τα παιδιά έως 12 ετών, τους ανέργους (με επίδειξη κάρτας), τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

• μειωμένο εισιτήριο για μαθητές και φοιτητές (με επίδειξη κάρτας) και για άτομα άνω των 65 ετών | € 3,00

• γενική είσοδος | € 5,00

Η πρόσβαση στο ΙΜΚ Café και το Πωλητήριο (με πολλές προτάσεις δώρων και το ΙΜΚ γούρι-2022) είναι ελεύθερη στις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

________________________________________

Σε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΜΚ ακολουθούνται τα ισχύοντα μέτρα για τον Covid-19, σύμφωνα με τα οποία είναι απαραίτητη η επίδειξη στην είσοδο του Μουσείου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ για άτομα άνω των 18 χρονών και αρνητικού self test για παιδιά ως 17 χρονών. Το self test θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 24 ωρών πριν την επίσκεψη στο Μουσείο.