αρχική / νέα 2024 / Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΝΕΑ

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

24/03/2023

Ο καπετάν Μιχάλης Κόρακας (Ιστορικό Μουσείο Κρήτης)
 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ | Η Eπανάσταση του 1821 είναι το γεγονός που επέφερε ριζικές ανατροπές στη σύγχρονη ιστορία του Ελλαδικού χώρου και της Κρήτης και διαμόρφωσε νέες συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης, βασισμένες σε καινούριες ιδέες και αντιλήψεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για όλα όσα ακολούθησαν μέχρι την ενσωμάτωση του νησιού στην Ελλάδα, το 1913.

 

Το περίτεχνο αργυρό γιαταγάνι με ανάγλυφο, καλεμιστό διάκοσμο στη λαβή και το φουκάρι (θήκη) του καπετάν Μιχάλη Κόρακα από την Πόμπια (Ιστορικό Μουσείο Κρήτης).


Δείτε στον ψηφιακό κόμβο www.crete1821.gr το ερευνητικό έργο του Ιστορικού Μουσείου σε συνάρτηση με την Έκθεση «1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση».


Η μεγάλη επετειακή Έκθεση «1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση» εγκαινιάστηκε στο Ηράκλειο το 2021 (πλατεία Ελευθερίας), παρουσιάστηκε στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, ταξίδεψε στις Η.Π.Α. (Φλόριντα), την Αυστραλία (Σίδνεϋ, Μελβούρνη, Μπρίσμπεϊν και Περθ), και τον επόμενο μήνα παρουσιάζεται στο Αννόβερο της Γερμανίας.

 

Η έβδομη από τις 28 συνολικά επιφάνειες της επετειακής - υβριδικής Έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου «1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση».
Η έντυπη εκδοχή της ομώνυμης υβριδικής περιοδικής έκθεσης που σχεδίασε και πραγματοποίησε το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 


Στην επίσημη αργία της 25ης Μαρτίου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι κλειστό.