αρχική / νέα 2024 / Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης

ΝΕΑ

Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης

04/06/2018


Το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της 77ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινίασε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο φουαγιέ του δευτέρου ορόφου, την περιοδική έκθεση Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης, με αυθεντικό υλικό από την προσωπική Συλλογή του κ. Γιάννη Πρεκατσουνάκη, Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Το εκτιθέμενο υλικό περιλαμβάνει τεκμήρια-ευρήματα από διάφορα μέτωπα της αναμέτρησης στο νησί και τον πλήρη ατομικό εξοπλισμό του επίλεκτου σώματος της έβδομης αεροπορικής μεραρχίας (7th Flieger Division), που μετείχε –από αέρος– στην αποστολή κατάληψης της Κρήτης. Την έκθεση επιμελήθηκαν ο Γιάννης Πρεκατσουνάκης με τον Κωστή Μαμαλάκη, σύμβουλο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σε θέματα νεότερης ιστορίας.

Η περιοδική αυτή έκθεση συνδέεται άμεσα με τη Συλλογή Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου του Ι.Μ.Κ. στην παρακείμενη αίθουσα. Δύο επίπεδα πιο κάτω, στο Πωλητήριο του Μουσείου, η έκδοση του Γιάννη Πρεκατσουνάκη The Battle for Heraklion. Crete 1941 (Helion & Company, 2016) και η πλήρης σειρά Μαρτυρίες της Ε.Κ.Ι.Μ. της οποίας οι εννέα πρώτοι τόμοι αφορούν στη δράση Ελλήνων και ξένων στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες εις βάθος πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η είσοδος στην έκθεση περιλαμβάνεται στο γενικό αντίτιμο εισόδου.