αρχική / νέα 2023 / Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 | Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

ΝΕΑ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 | Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 | Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

19/09/2022

 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

 

Τα Μουσεία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό, γιορτάζουν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με ποικίλες δράσεις, ξεκινώντας με ένα τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι για εφήβους.

 

Από τον ένα στο όλον

Με αφορμή την φετινή θεματική του εορτασμού «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά»,  το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης εστιάζει στην έννοια του οικείου μέσα στο μουσείο. Οι εκθέσεις του Ι.Μ.Κ. περιλαμβάνουν τμήματα της σκευής σπιτιών, ολόκληρα δωμάτια, αλλά και ένα ολόκληρο σπίτι. Ταυτόχρονα το ίδιο το κτήριο του Ι.Μ.Κ. ήταν κάποτε ένας χώρος ιδιωτικός.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οδηγεί τα παιδιά μέσα και έξω από τους χώρους του μουσείου. Ξεκινώντας από επιλεγμένα αντικείμενα, οι μαθήτριες και οι μαθητές ερευνούν με διαφορετικά εργαλεία την ιστορία σημαντικών κτηρίων της πόλης μας, που είτε έχουν αλλάξει χρήση, είτε δεν υπάρχουν πια στις μέρες μας.
Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου, η ομάδα των παιδιών θα μοιραστεί τα αποτελέσματα της εργασίας τους σε μια παρουσίαση, ανοιχτή στο κοινό. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:30, από το Ι.Μ.Κ. με ομαδικό περίπατο στην πόλη και θα ολοκληρωθεί και πάλι στο μουσείο.

 

Παρασκευή 23.09.2022 | 11:30

Για τη συμμετοχή στην ανοιχτή παρουσίαση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Συμμετοχή: δωρεάν

Πληροφορίες | Δηλώσεις συμμετοχής: 2810283219 | εσωτ. 101