αρχική / νέα 2019 / European Heritage Puzzles – EHP (ERASMUS+)

European Heritage Puzzles – EHP (ERASMUS+)

08/11/2019

Oλοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος European Heritage Puzzles – EHP, ERASMUS+ στην Ντινάν του Βελγίου. Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: 1) Commune di Castiglione del Lago (επικεφαλής εταίρος, Ιταλία), 2) Maison du patrimoine médiéval mosan [Museum – Bouvignes] και Dinant Creative Factory (Βέλγιο), 3) Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών-Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Ελλάδα) και 4) Transversal Theatre Company (Ολλανδία).

Σκοπός του προγράμματος είναι οι ευρωπαίοι εταίροι να δημιουργήσουν πάνω, σε ένα κοινό ιστορικό πλαίσιο, ένα εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες το οποίο θα στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Από την πλευρά της Ε.Κ.Ι.Μ συμμετέχουν η Φανή Καμπάνη και η Άννα Αγογλωσσάκη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Στο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ντινάν του Βελγίου, συμμετείχαν επιπλέον, ως εξωτερικοί συνεργάτες της Ε.Κ.Ι.Μ., οι ηθοποιοί Σοφία Δερμιτζάκη και Χρόνης Σαπουντζάκης, οι οποίοι μαζί με άλλους 10 ευρωπαίους ηθοποιούς και υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση και το θεατρικό κείμενο του Bryan Reynolds, καθηγητή λογοτεχνίας και ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, παρουσίασαν στις 2 Νοεμβρίου 2019 την παράσταση “Railroad” με αντιπολεμικό περιεχόμενο. Όλες οι δραστηριότητες της τρίτης αυτής συνάντησης με θέμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις και παραστατικές τέχνες» παρουσιάστηκαν από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. στην ημερίδα της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) – Hellenic National Committee (Αμφιθέατρο ΥΠ.ΠΟ.Α. - 1.11.2019).


Τον Μάιο του 2020 η Ε.Κ.Ι.Μ. θα φιλοξενήσει στο Ι.Μ.Κ. συνάντηση-εργαστήριο του προγράμματος με αντικείμενο τις ψηφιακές εφαρμογές.