αρχική / νέα 2022 / Επίσκεψη μελών του Δικτύου UNITWIN-UNESCO
“Tourism, Culture, Sustainable Development” στο ΙΜΚ

ΝΕΑ

Επίσκεψη μελών του Δικτύου UNITWIN-UNESCO
“Tourism, Culture, Sustainable Development” στο ΙΜΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη μελών του Δικτύου UNITWIN-UNESCO
“Tourism, Culture, Sustainable Development” στο ΙΜΚ

28/06/2021

 

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης επισκέφθηκαν το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 μέλη του δικτύου UNITWIN-UNESCO “Tourism, Culture, Sustainable Development”. Τα μέλη ξεναγήθηκαν στις Μόνιμες Συλλογές και τις Περιοδικές Εκθέσεις του Μουσείου από τον Αναπληρωτή Διευθυντή και Επιμελητή των Ιστορικών Συλλογών του Μουσείου, Αγησίλαο Καλουτσάκη, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στον χώρο του Μουσείου από τον κύριο Νεκτάριο Κεφαλογιάννη, Δρ Αρχιτέκτων, Λέκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

 

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο δίκτυο UNITWIN-UNESCO «Tourism, Culture, Sustainable Development» με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτηρίων και συνόλων» με την κυρία Αμαλία Κωτσάκη, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και αναπληρώτρια καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, να επιμελείται τη διοργάνωση των δράσεων που πλαισίωσαν τη διεξαγωγή του επιστημονικού εργαστηρίου.

 


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς workshop / επιστημονικού εργαστηρίου του δικτύου UNITWIN-UNESCO “Tourism, Culture, Sustainable Development” με θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό και την ένταξη μνημείων της Κρήτης στην UNESCO, σε διοργάνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Η αναζήτηση τρόπων συγκρότησης δικτύων μοναστηριών στην Κρήτη, με έμφαση στις βενετσιάνικες μονές και η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού και ευρύτερα της βιώσιμης ανάπτυξης της νήσου, συνέθεσαν τον πυρήνα του επιστημονικού εργαστηρίου, με συμμετέχοντες καθηγητές ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, μελών του Δικτύου UNITWIN-UNESCO.