αρχική / νέα 2022 / Εγκαίνια της Υπαίθριας Επετειακής Έκθεσης
της ΕKIM / ΙMK στα Χανιά

ΝΕΑ

Εγκαίνια της Υπαίθριας Επετειακής Έκθεσης
της ΕKIM / ΙMK στα Χανιά

Εγκαίνια της Υπαίθριας Επετειακής Έκθεσης
της ΕKIM / ΙMK στα Χανιά

03/06/2021

Εγκαίνια της Υπαίθριας Έκθεσης

της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) /

Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (ΙΜΚ)

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

6 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ 19:00΄ – ΧΑΝΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΧΑΚΗ

 

Μετά τον πρώτο σταθμό, την Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, η υπαίθρια περιοδική Έκθεση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ μεταφέρεται στα Χανιά, σε μία ακόμα ιστορική πλατεία, την Πλατεία Γεωργίου Κατεχάκη.


Η παρουσίαση της Έκθεσης, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, ώρα 19.00΄, στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της συμμετοχής της Κρήτης στην Ελληνική Επανάσταση. Θα παραστούν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.


Η παρουσίαση της Έκθεσης θα γίνει από τον πρόεδρο της ΕΚΙΜ καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από τους επιμελητές της Έκθεσης, Αγησίλαο Καλουτσάκη και Δημήτρη Κυπριωτάκη.


Το ευρύτερο επετειακό αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, εκτός από τον κεντρικό της άξονα, την ανοιχτή προς όλους Έκθεση, περιλαμβάνει ακόμα, απεικονίσεις Προσώπων της Επανάστασης στον δημόσιο χώρο (Ηράκλειο), τη δίγλωσση ιστορική ιστοσελίδα www.crete1821.gr στον κυβερνοχώρο, και την επιστημονική συνάντηση «Ένα νησί στην εποχή των επαναστάσεων: Κρήτη 1821-1830» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το διαδίκτυο (Οκτώβριος 2021).


Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, με χορηγό δράσης της Επιτροπής την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε., πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού. Η εγκατάστασή της στην Πλατεία Κατεχάκη γίνεται  σε σύμπραξη με τον Δήμο Χανίων. Τα εγκαίνια της Έκθεσης στα Χανιά διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης. Θα παρουσιάζεται στα Χανιά μέχρι τις 28 Ιουνίου με επόμενους προορισμούς το  Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο μέσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οπότε θα επιστρέψει στο Ηράκλειο.

Δείτε περισσότερα για το επετειακό αφιέρωμα της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ στην Ελληνική Επανάσταση εδώ.

 

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Χανιά, Πλατεία Γεωργίου Κατεχάκη

Διάρκεια Έκθεσης: 06.06-28.06.2021