αρχική / νέα 2023 / ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΕΑ

ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

13/04/2022

ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης / Αντιπεριφέρεια Παιδείας, Διά βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Νέας γενιάς, ξεκινά τη δράση χορήγησης εκδόσεων της Ε.Κ.Ι.Μ. στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βιβλίων που θα «ταξιδέψουν» στα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, όλης της Κρήτης. Η δράση εντάσσεται στην την πάγια πολιτική της Ε.Κ.Ι.Μ. για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αφετηρία για την πρωτοβουλία, αποτέλεσε το βιβλίο που πρόσφατα (2021) εξέδωσε η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, με τίτλο 1821. Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, το οποίο σχεδιάστηκε εξαρχής με προσανατολισμό στην εκπαίδευση.


Για τον εμπλουτισμό των 218 σχολικών βιβλιοθηκών με 1.090 συνολικά τόμους, η Ε.Κ.Ι.Μ. χορηγεί, επιπλέον, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κρήτης, τις εκδόσεις της Σφραγίδες κρητικής ελευθερίας του Θεοχάρη Δετοράκη (1998), Νίκος Καζαντζάκης, Ταξιδεύοντας με φως και με σκοτάδι (2007), Αι Ημέραι της Απελευθερώσεως εν Ρεθύμνη – 1944, του Χρίστου Αετού Τζιφάκη (σειρά Μαρτυρίες, 2018), Μια δύσκολη απόδραση / No Easy Escape, του Leonard Thomas Frazer (σειρά Μαρτυρίες, 2021).


Η συμβολική τελετή παράδοσης έγινε στις 8 Απριλίου στο Γενικό Λύκειο της Νέας Αλικαρνασσού, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό, την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έφη Κουτεντάκη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιάννη Καραγιαννίδη, τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Ιωάννα Ραμουτσάκη, την Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Ειρήνη Φουκαράκη και με την παρουσία καθηγητριών / καθηγητών και μαθητριών / μαθητών του σχολείου.