αρχική / νέα 2023 / ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιώργο Μαστοράκη
20ός αιώνας σε έξι χορδές (22.08.22)

ΝΕΑ

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιώργο Μαστοράκη
20ός αιώνας σε έξι χορδές (22.08.22)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιώργο Μαστοράκη
20ός αιώνας σε έξι χορδές (22.08.22)

18/08/2022

 

Με τη σόλο εμφάνιση του Γιώργου Μαστοράκη «ενορχηστρώνεται» μια μοναδική μουσική βραδιά, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ώρα 21.00 στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, όπου έργα διαχρονικής αξίας του 20ού αιώνα ερμηνεύονται από τον εξαίρετο σολίστα με μια σπάνια κιθάρα Ignacio Fleta.

Στο ρεσιτάλ κιθάρας θα ακουστούν συνθέσεις - ορόσημα της διεθνούς μουσικής εργογραφίας, των Enrique Granados, Agustin Barrios, Heitor Villa-Lobos, Ennio Morricone, Eric Clapton, John Lennon - Paul McCartney, Μάνου Χατζιδάκι και άλλων καλλιτεχνών, που θα προλογίσει ο ερμηνευτής τους.

 

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μαστοράκη

Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Νίκο Φρουδαράκη στο Ηράκλειο. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με τον Βαγγέλη Μπουντούνη και «άριστα παμψηφεί». Από το 1980 μαθήτευσε κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ και την ερμηνεία της, καθώς και με την κατασκευή των ιστορικών οργάνων της εποχής εκείνης. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γ. Μαστοράκης είναι γιατρός. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργαστεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός), το Παρίσι (Hôpiral Cochin), το Σέφιλντ (Northern General Hospital) και τη Βοστώνη (Faulkner Hospital). Ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, ως Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. στη Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

 


 

Χρήσιμες πληροφορίες

Το ρεσιτάλ κιθάρας (ώρα έναρξης 21:00) και η περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στο μειωμένο εισιτήριο του Μουσείου (5,00€). Για την περιήγηση διατίθενται στον χώρο υποδοχής του Μουσείου συσκευές ηχητικής ξενάγησης, χωρίς επιβάρυνση. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι (πάντα) δωρεάν.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ωράριο λειτουργίας του Μουσείου: 20:00-23.00

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσ. 101) | www.historical-museum.gr

Επόμενη εκδήλωση ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ (5/9): Jazz night με την Ελένη Τζατζιμάκη (φωνή) και τον Μιχάλη Χρυσουλάκη (πιάνο)