αρχική / νέα 2023 / Φινάλε του ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ με τραγούδια από τη Μικρά Ασία | Μαλεμπί

ΝΕΑ

Φινάλε του ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ με τραγούδια από τη Μικρά Ασία | Μαλεμπί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φινάλε του ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ με τραγούδια από τη Μικρά Ασία | Μαλεμπί

07/09/2022

Ο μουσικός κύκλος ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ολοκληρώνεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00 με αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας από το συγκρότημα Μαλεμπί. Στο Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού, η τελευταία εκδήλωση του καλλιτεχνικού κύκλου ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ 2022 αποτελεί μια μουσική ψηφίδα στις επετειακές δράσεις του Ιστορικού Μουσείου για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, που έχουν ως επίκεντρο το ερευνητικό πρόγραμμα που διεξάγει για όλη την Κρήτη.

Οι Μαλεμπί θα επιχειρήσουν να αναδείξουν στο δίωρο πρόγραμμά τους τον μουσικό πλούτο της Μικράς Ασίας. Στον Κήπο του Μουσείου θα σεργιανίσουν το κοινό στον κόσμο των σμυρναίικων, πολίτικων, μουρμούρικων και άλλων αδέσποτων τραγουδιών. Οι Μικρασιάτες απόγονοι και επίγονοι που συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, αλληλεπιδρούν δημιουργικά με τη μουσική κληρονομιά της Μικράς Ασίας και μας δείχνουν πως η παράδοση παραμένει ζωντανή, αναπνέει και εξελίσσεται σε έναν αδιάλειπτο διάλογο ανάμεσα στην ιστορία και το σήμερα. Τα μέλη του συγκροτήματος διαπλέκουν τον ανατολίτικο ήχο παραδοσιακών οργάνων, όπως το κανονάκι, το ούτι και το μπεντίρ, με τον δυτικό ήχο της κιθάρας και τα παντρεύουν αρμονικά… σαν τη μαστίχα με το ροδόνερο στο μαλεμπί.

 

Μέλη συγκροτήματος

Μανώλης Κανακάκης - κανονάκι
Αγγελική Σπυριδάκη - φωνή, ούτι
Σάντυ Τζαγκαράκη - φωνή, μπεντίρ
Nick Vailer - ακουστική κιθάρα

 Χρήσιμες πληροφορίες

Η μουσική εκδήλωση της Δευτέρας (12/9) και η περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο της γενικής εισόδου του Μουσείου (7,5€). Για την περιήγηση διατίθενται στον χώρο υποδοχής του Μουσείου συσκευές ηχητικής ξενάγησης, χωρίς επιβάρυνση. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι (πάντα) δωρεάν.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ωράριο λειτουργίας του Μουσείου: 20:00-23.00

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσ. 101) | www.historical-museum.gr