αρχική / νέα 2024 / Αλέξης Ακριθάκης | Εν Κινήσει
Παράταση της έκθεσης

ΝΕΑ

Αλέξης Ακριθάκης | Εν Κινήσει
Παράταση της έκθεσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης Ακριθάκης | Εν Κινήσει
Παράταση της έκθεσης

28/02/2020

 

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρατείνει την περιοδική έκθεση Αλέξης Ακριθάκης | Εν Κινήσει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έως 9 Μαρτίου 2020.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον σημαντικό καλλιτέχνη για τα 25 χρόνια από το θάνατό του. Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, κατασκευές, κολάζ και σχέδια. Έργα «εμβληματικά» και «συναρπαστικά», όπως χαρακτηρίζονται, καλύπτουν το σύνολο της διαδρομής του Ακριθάκη από το 1965 ως το 1993. «Επιτρέπουν να δει κανείς με μια ανθολόγηση του έργου του, την πορεία και την ουσία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη που δεν χάνεται ούτε στο πιο μικρό σχεδιάκι, γιατί μπορεί και κρατά το σκοινί, μίτο της Αριάδνης που τον οδηγεί πάντα προς μια έξοδο στο φως», σημειώνει ο ιστορικός της τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος στον κατάλογο της έκθεσης.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο που διανέμεται δωρεάν και αναλυτικός έγχρωμος κατάλογος (ελληνικά, αγγλικά), που διατίθεται στο ΙΜΚShop, και περιλαμβάνει κείμενα των Ντένη Ζαχαρόπουλου, Γιώργη-Βύρωνα Δάβου και της κόρης του καλλιτέχνη, Χλόης Γκάιτμανν-Ακριθάκη.


Προβολή ντοκιμαντέρ

Την Κυριακή 1 και 8 Μαρτίου 2020 στις 11:00΄, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο τελευταίες προβολές του ντοκιμαντέρ της Εύης Καραμπάτσου Vive la Fuite! (Ζήτω η Φυγή!), με θέμα τη ζωή και το έργο του Αλέξη Ακριθάκη, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

♦ Την Κυριακή 1 Μαρτίου, όπως και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα κατά το χειμερινό ωράριο λειτουργίας, η είσοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι ελεύθερη.

♦ Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό την Καθαρά Δευτέρα, στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του, 9:00΄-15:30΄.

♦ Η πρόσβαση στο ΙΜΚ Café είναι σταθερά ελεύθερη. Μπορείτε να απολαύστε τον καφέ σας, στον Κήπο του Μουσείου ή στο deck με θέα τη θάλασσα, συντροφιά με ένα καλό βιβλίο από τις Εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών που θα δανειστείτε στο ΙΜΚ Café.