αρχική / νέα 2023 / 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
στη Σητεία και την Αυστραλία

ΝΕΑ

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
στη Σητεία και την Αυστραλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
στη Σητεία και την Αυστραλία

24/03/2022

 

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

στη Σητεία και την Αυστραλία


Η Έκθεση της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ συνεχίζει το «ταξίδι» της εντός και εκτός Κρήτης. Από την ερχόμενη εβδομάδα ως τα τέλη Μαΐου η Έκθεση θα βρίσκεται εγκατεστημένη στον Τεχνοχώρο του Δήμου Σητείας για το κοινό των ανατολικότερων περιοχών του νησιού μας. Πρόθεση των συνδιοργανωτών, της ΕΚΙΜ/ΙΜΚ και του Δήμου Σητείας, είναι η μέγιστη δυνατή εκπαιδευτική αξιοποίησή της με οργανωμένες επισκέψεις σχολικών ομάδων.

Στα μέσα Μαΐου η Έκθεση, που αφηγείται την συμμετοχή της Κρήτης στην Επανάσταση του 1821, θα παρουσιαστεί στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας της ΕΚΙΜ/ΙΜΚ με την Περιφέρεια Κρήτης και την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.


Ο ψηφιακός σχεδιασμός της εκδοχής της Έκθεσης για κλειστούς χώρους προσφέρεται δωρεάν από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε Δήμους, Φορείς, Σχολεία και Συλλόγους στην Κρήτη και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η έντυπη εκδοχή της υβριδικής Έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που παρουσιάστηκε σε χώρο ανοιχτό στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο) στο επετειακό έτος 2021, διατίθεται στο Πωλητήριο και το e-shop του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις ενισχύουν το εκδοτικό έργο της ΕΚΙΜ, τη λειτουργία των Μουσείων της και τη διοργάνωση κάθε χρόνο, περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων, καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν σε σχολικές ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 | www.historical-museum.gr