αρχική / εκθέσεις / Νίκος Καζαντζάκης

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Νίκος Καζαντζάκης: Ταξιδεύοντας με φως και με σκοτάδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Καζαντζάκης: Ταξιδεύοντας με φως και με σκοτάδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη το Ι.Μ.Κ. παρουσιάζει την περιοδική έκθεση Νίκος Καζαντζάκη: Ταξιδεύοντας με φως και με σκοτάδι. Η έκθεση αφορά αφενός στις περιπλανήσεις του μεγάλου κρητικού συγγραφέα ανά τον κόσμο και αφετέρου στο εικαστικό έργο που ενέπνευσε σε έλληνες και ξένους καλλιτέχνες η λογοτεχνική του δημιουργία.

Στη μεγάλη αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων τον τόνο δίνουν οι γραφιστικές συνθέσεις, εγκατεστημένες σε επιφάνειες που συνδυάζουν τις καμπύλες ενός λαβυρίνθου με τις ορθογώνιες επιφάνειες του εσωτερικού περιβλήματος. Επίσης, παρουσιάζονται προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα και μία επιδαπέδια βίντεοπροβολή.

Στη μικρή αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων δεσπόζει η πολυεδρική εικαστική βιντεοεγκατάσταση Καζαντζάκης στο κύβο, στο κέντρο μιας φωτεινής περιμέτρου με πρωτότυπα και ψηφιοποιημένα χαρακτικά.

Στον προθάλαμο των αιθουσών εκτίθενται το γραφείο του Νίκου Καζαντζάκη από την οικία του στην Αίγινα και η φωτογραφική του μηχανή. 

 

Ταξιδεύοντας με φως
και με σκοτάδι