αρχική / εκθέσεις / ...tu es Petrus... ...σύ εί Πέτρος...

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

...tu es Petrus... ...σύ εί Πέτρος...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

...tu es Petrus... ...σύ εί Πέτρος...

Σήμερα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 19.30΄ παρουσιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η σπάνια έκδοση του Βατικανού TU ES PETRUS, ένας μνημειώδης τόμος αφιερωμένος στην επέτειο των 500 χρόνων από τον θεμέλιο λίθο της νέας Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Την έκδοση, που πραγματεύεται την ιστορία και την αρχιτεκτονική εξέλιξη του ναού - συμβόλου της Καθολικής Εκκλησίας μέσα από τα αναμνηστικά και επετειακά μετάλλια που εκδόθηκαν ανά τους αιώνες, θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης ο ιστορικός κ. Σπύρος Γαούτσης, μέλος της Ποντιφικής Επιτροπής για την προστασία των θησαυρών της εκκλησιαστικής κληρονομιάς. Τον ομιλητή θα προσφωνήσει ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την παρουσίαση της έκδοσης πλαισιώνει μικρή έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η αρχιτέκτων - μουσειογράφος κα. Αυγή Τζάκου και περιλαμβάνει εποπτικό υλικό σχετικό με τις οικοδομικές - αρχιτεκτονικές φάσεις της Βασιλικής σε συνδυασμό με τα μετάλλια που εξέδωσε το 2006 το Βατικανό ειδικά για την επέτειο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Κρήτης "Άγιος Τίτος" και την Ιστορική Βιβλιοθήκη "CIVITAS", με την ευγενή χορηγία της εταιρείας A.P. CORPIS & Co. Ltd.