αρχική / Εκπαίδευση / Εκπαιδευτική Δράση "Το Μουσείο στο Σχολείο"

Εκπαιδευτική Δράση "Το Μουσείο στο Σχολείο"

Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Διάρκεια: 12 Οκτωβρίου 2020 – 7 Ιουνίου 2021

Για την εξυπηρέτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προτείνει την εκπαιδευτική δράση "Το Μουσείο στο Σχολείο". Το προσωπικό του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, και εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, μπορεί να επισκέπτεται κατόπιν σχετικής συνεννόησης το σχολείο και ανά τμήμα να πραγματοποιεί επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στη σχολική αίθουσα, με διάρκεια 45 λεπτά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται εντός της σχολικής τάξης είναι: 

enlightened Πρόσκληση σε Βυζαντινό Δείπνο - Γνωριμία με τη διατροφή των Βυζαντινών (για μαθητές Ε' και Στ΄ τάξη Δημοτικού)

enlightened Ελ Γκρέκο: Το μεγάλο ταξίδι (για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α',Β',Γ' τάξεις Δημοτικού)

enlightened  Υφαίνουμε; (για μαθητές Δ',Ε',ΣΤ' τάξεις Δημοτικού)

enlightened Μαρτυρίες ενός πολέμου (για μαθητές Ε' και Στ΄ τάξη Δημοτικού, όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Α' τάξη Λυκείου)

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους μαθητές. Το κόστος της προετοιμασίας και της υλοποίησής τους βαρύνει εξ ολοκλήρου την οργανώτρια Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών. 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ (καθημερινά: 09.00΄-17.00΄, στα τηλέφωνα 2810-283219 και 2810-288708, εσωτ.: 106) για να ορίσουν τον χρόνο της επίσκεψης των μουσειοπαιδαγωγών στο σχολείο τους.