αρχική / γενικά / Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Μπορώ να πληρώσω το εισιτήριο με πιστωτική κάρτα;

Οι επισκέπτες μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο είτε με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα.                  

 

Μπορώ να ξαναμπώ στο Μουσείο, κάποια άλλη ώρα με το ίδιο εισιτήριο;

Όχι, τα εισιτήρια είναι μίας και μόνο χρήσης. Ωστόσο με το απόκομα του εισιτηρίου σας εξασφαλίσαμε για εσάς 10% έκπτωση στην γενική τιμή εισόδου και στο πωλητήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.      

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

    

Το Μουσείο διαθέτει βεστιάριο για να αφήσω τα προσωπικά μου αντικείμενα;

Το βεστιάριο βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου, όπου οι επισκέπτες υποχρεούνται να αφήνουν τα σακίδιά τους καθώς και άλλα ογκώδη αντικείμενα. Το Μουσείο δεν φέρει ευθύνη για εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα που φυλάσσονται στο βεστιάριο. Το βεστιάριο βρίσκεται υπό την επίβλεψη του φυλακτικού προσωπικού του ΙΜΚ.

 

Επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών στους χώρους του Μουσείου;

Η ερασιτεχνική φωτογράφηση (γενικές λήψεις), χωρίς flash, επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου.

 

Επιτρέπεται η κινηματογράφηση στους χώρους του Μουσείου;

Η κινηματογράφηση στους χώρους του Μουσείου γίνεται μόνο κατόπιν αδείας. Για να εξασφαλίσετε άδεια κινηματογράφησης πρέπει να αποστείλετε το αίτημα σας είτε μέσω fax: (+30) 2810 283754 είτε ηλεκτρονικά στο info@historical-museum.gr.

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Πως κλείνουμε ένα σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την υπεύθυνη  (καθημερινά: 13.00΄-17.00΄, στα τηλέφωνα 2810-283219 και 2810-288708, εσωτ.: 106) για να ορίσουν το χρόνο της επίσκεψής τους. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα προγράμματα είναι σκόπιμο η συνεννόηση αυτή να γίνεται εγκαίρως.

 

Πως δανειζόμαστε μια μουσειοσκευή;

Ο δανεισμός των μουσειοσκευών στους εκπαιδευτικούς, γίνεται κατόπιν αποστολής της αίτησης δανεισμού στο fax: (+30) 2810 283754 ή στο e-mail: ep@ekim.gr. Στην αίτηση δανεισμού, για την οποία δεν υπάρχει κάποια επίσημη φόρμα, θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται οι εξής πληροφορίες:

- Όνομα εκπαιδευτικού

- Σχολείο, Τάξη

- Αριθμός μαθητών

- Περίοδος δανεισμού