αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο | Β΄ κύκλος

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο | Β΄ κύκλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο | Β΄ κύκλος

στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα 19.30΄

 
Με ένα αφιέρωμα στις επαρχίες Ρεθύμνης, Αμαρίου και Μυλοποτάμου συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος της σειράς ομιλιών Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης του ένατου τόμου της Σειράς Μαρτυρίες Χρίστος Αετού Τζιφάκης / Αι ημέραι της απελευθερώσεως εν Ρεθύμνη – 1944* και της συνολικής εικόνας που προκύπτει από το βιβλίο για το Ρέθυμνο και τις επαρχίες του.

Σκοπός των ομιλιών είναι να έρθει σε επαφή το κοινό του Ηρακλείου με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, την ανθρωπογεωγραφία και τη διαδρομή των τόπων του Νομού Ρεθύμνου και των επαρχιών του μέσα από διεισδυτικές παρουσιάσεις που κινούνται πέρα από τα έως τώρα δημοσιευμένα μελετήματα.

Εισηγητές του δεύτερου κύκλου της σειράς που θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου, ώρα 19.30΄ στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης θα είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ψαρουδάκης Αμαρίου Περιήγησις, Χρήστος Κωσταντουδάκης Οι Αλώνες και η άλως τους και Νίκος Ψιλάκης Ιερές πορείες στον Ψηλορείτη.

Είσοδος ελεύθερη
 Η σειρά ομιλιών θα ολοκληρωθεί με ένα αφιέρωμα στο «Μουσικό Ρέθυμνο», με πεδίο εστίασης την επαρχία του Αγίου Βασιλείου.

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής

 


* Ο ένατος τόμος της σειράς Μαρτυρίες Χρίστος Αετού Τζιφάκης. Αι ημέραι της απελευθερώσεως εν Ρεθύμνη – 1944 διατίθεται προς πώληση στο Πωλητήριο και το ΙΜΚ E-Shop του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης