αρχική / εκδηλώσεις 2022 / To PODCAST του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To PODCAST του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To PODCAST του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Η επικοινωνία με τους φίλους του Μουσείου είναι προτεραιότητα για τους ανθρώπους του, ακόμα περισσότερο στη συγκυρία που δεν επιτρέπει τη φυσική εγγύτητα.

Στον ψηφιακό κόσμο, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι εξαιρετικά ενεργό ήδη από τη δεκαετία του 1990, όταν δημιούργησε τον αρχικό του ιστότοπο (www.historical-museum.gr). Ήδη από την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το Μουσείο ανταποκρίθηκε άμεσα στη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και επικοινωνεί από τότε τις ποικίλες δράσεις του στη διαρκώς ανανεούμενη και εμπλουτιζόμενη με εφαρμογές ιστοσελίδα του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, GoogleMyBusiness) και στις πλατφόρμες προβολής βίντεο (YouTube και Vimeo).

Οι ιστορικές και πολιτισμικές μας αναζητήσεις εντάσσονται σε μία ακόμα πλατφόρμα ψηφιακής επικοινωνίας για σκέψη, μάθηση, έρευνα αλλά και στιγμές δημιουργικής χαλάρωσης. Η μουσειακή εμπειρία επαυξάνεται με τα επεισόδια από το PODCAST ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣΤα podcasts του ΙΜΚ απευθύνονται σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για τη δραστηριότητα του ΙΜΚ, την τοπική ιστορία,την ποίηση και σταθερά, με τη συνεργασία των καλλιτεχνών της πόλης μας, θα εμπλουτίζονται με εκπομπές ιστορικού και πολιτισμικού περιεχομένου, όπως και επεισόδια για παιδιά.

Με τον όρο podcast εννοούμε μια σειρά ηχογραφημένων επεισοδίων που αναρτώνται στο διαδίκτυο με δυνατότητα αποθήκευσης ώστε να μπορεί να τα ακούσει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Σε αντίθεση με το ραδιόφωνο, το podcast έχει διάρκεια στον χρόνο (το αδιαμφισβήτητο ζητούμενο από τα Μουσεία!). Με ιδιαίτερη επιτυχία στο εξωτερικό και ανερχόμενη δημοτικότητα στην Ελλάδα, τα podcasts αποτελούν έναν νέο κόσμο ήχου που οι άνθρωποι και οι συνεργάτες του Μουσείου προτείνουμε σε όλους τους ακροατές μας.

Μουσικό σήμα
Σύνθεση: Χρήστος Ζιούτης, Nick Vailer, Σάντυ Τζαγκαράκη
Βιολί: Χρήστος Ζιούτης
Κιθάρα: Nick Vailer
Επιμέλεια ήχου podcast: Σάντυ Τζαγκαράκη

 

► Ακούστε εδώ τα podcasts του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης