αρχική / εκδηλώσεις 2024 / Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Αμφιθέατρο Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Σάββατο 22 Απριλίου 2023, 12:00

«Νέο Κρητικό Κουαρτέτο»
Μία ξεχωριστή εμφάνιση
στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

 

 

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο», ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, απολαύσαμε στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Απριλίου.

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» ιδρύθηκε το 2018 στο Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του, τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή. Τέσσερις νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που συμμετέχουν στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης είναι τα μέλη του κουαρτέτου: ο Γιάννης Μαγειρόπουλος-βιολί, ο Γεώργιος Χλιαβώρας-βιολί, ο Στέφανος Συμεωνίδης-βιόλα και ο Κωστής Σπυριδάκης-τσέλο.

 

 

Το πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης

Dmitri Shostakovich (1906-1975)
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 7, σε φα δίεση ελάσσονα, op. 108 (1960)


Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021)
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4, "Μάζα" (1952)


Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4, σε ντο ελάσσονα, op. 18 (1801)


Το κουαρτέτο εγχόρδων της πόλης μας είναι το μοναδικό σχήμα που επιλέχθηκε από την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MERITA που είχε ως ζητούμενο τα αναδυόμενα ευρωπαϊκά κουαρτέτα εγχόρδων. Μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του «Νέου Κρητικού Κουαρτέτου» σε Ελλάδα και Κύπρο, τώρα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διάκρισής του, είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου θα πραγματοποιήσει συναυλίες σε ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και το πρώτο του διεθνές δισκογραφικό ξεκίνημα.