αρχική / εκδηλώσεις 2021 / Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας | Για παιδιά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας | Για παιδιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας | Για παιδιά

Οι ψηφιακές εφαρμογές του Μουσείου για παιδιά 

 

Η ιστορική ιστοσελίδα του Μουσείου

για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων

από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

 

 


 

 Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες

 

 

 

 

 


 

El Greco. Το μεγάλο ταξίδι 

 

 

 

 


 

Στου κύκλου τα γυρίσματα

με θέμα τη νομισματική ιστορία της Κρήτης 

 

 

 

 


 

Πασχαλινό φωτο-εργαστήρι με τη Θεανώ Μεταξά (2021)

 

 

 

 


Ρώτα το Μουσείο | Η νέα διαδικτυακή δράση του ΙΜΚ ονομάζεται: Ρώτα το Μουσείο και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, από κάθε ηλικία, που θα ήθελαν να γνωρίσουν λίγο καλύτερα πώς λειτουργεί ένα Μουσείο, να εκφράσουν τις απορίες τους και να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα που τους κατακλύζουν το μυαλό.

Εμείς οι άνθρωποι του Μουσείου ξέρουμε ότι έχεις πολλές απορίες και είμαστε εδώ για να τις απαντήσουμε!

►Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ηχογραφήσεις την ερώτησή σου, μαζί με το ονοματεπώνυμό σου και να μας τη στείλεις στο info@historical-museum.gr 
►Έπειτα εμείς, θα συλλέξουμε όλες τις ερωτήσεις και θα απαντήσουμε επίσης, ηχητικά από το PODCAST του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

1ο podcast της εκπομπής Ρώτα το Μουσείο

 


Αποκριάτικο τσίκι-τσίκι εργαστήριο στο σπίτι! | Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης προτείνει για όλη την οικογένεια ένα εργαστήριο αποκριάτικου κουστουμιού με επίκεντρο και πηγή έμπνευσης τα έργα της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης | Εν Κινήσει, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη.

 

 

 


Τα Μουσεία... παίζει! | Με πηγή έμπνευσης τις Συλλογές του Μουσείου, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδίασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Το επιτραπέζιο παιχνίδι Τα  Μουσεία... παίζει, προσφέρει, με διασκεδαστικό τρόπο, γνώσεις και νοητική άσκηση.

 

 

 

 

I Memory K | Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης εμπνεύστηκε από τις Συλλογές του Μουσείου και σχεδίασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Το επιτραπέζιο παιχνίδι I Memory K, προσφέρει, με ευφάνταστο τρόπο, εξάσκηση μνήμης και γνωριμία με τις Συλλογές του ΙΜΚ.

 

 

Παιχνίδι θέλει ο Μάρτης... | Επειδή Παιχνίδι θέλει ο Μάρτης… το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδίασε ένα παιχνίδι για τους μικρούς του φίλους με πηγή έμπνευσης την Ιστορική Συλλογή του Μουσείου. Με διασκεδαστικό τρόπο, εξάσκηση της παρατηρητικότητας, συγκέντρωση και γρήγορα αντανακλαστικά συστήνουμε στα παιδιά τους οπλαρχηγούς των επαναστάσεων του 19ου αιώνα από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου, πορτραίτα των οποίων παρουσιάζονται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

 


 

Δημιουργία στο σπίτι | Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.M.K. προτείνει μια σειρά από κατασκευές.

 

 

 

♦ Το σπίτι μας 

♦ Η πεινασμένη κάμπια 

♦ Καπέλο ΠΑΣΧΑλίτσα 

Ασπίδα

Ουράνιο τόξο