αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Ρεμπέτικη Βραδιά Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεμπέτικη Βραδιά Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεμπέτικη Βραδιά Κοινωνικής Αλληλεγγύης

στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 21:00΄


Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, συνδιοργανώνουν μια μουσική βραδιά αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00΄, στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με συμβολική είσοδο 3 ευρώ. Ο Γιάννης Παξιμαδάκης (φωνή, μπουζούκι), ο Γιάννης Κρητικός (μπαγλαμάς) και ο Σπύρος Κρητικός (φωνή, κιθάρα), προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό. Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου.

Ο στόχος του Κοινωνικού Χώρου είναι να προσφέρει έμπρακτη αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, σε ένα πλαίσιο ανοιχτότητας προς όλα τα μέλη της κοινωνίας. Δεν περιορίζεται στην παροχή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά περιλαμβάνει δράσεις κοινωνικοποίησης και, κυρίως, αποτελεί έναν ζωντανό πόλο συνάντησης των ανθρώπων, όσων έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάγκη και όσων αισθάνονται ότι μπορούν να προσφέρουν, δηλαδή όλων των πολιτών.

Παράλληλα, με την είσοδο των 3 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η μουσική εκδήλωση), οι μόνιμες συλλογές και οι νέες περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου, Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει και ΧΑΝΙΑ ΄41-΄45 θα είναι ανοικτές στο κοινό για μια νυχτερινή περιήγηση κατά το διάστημα 20:00΄-23:00΄. Η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη. Το Πωλητήριο και το Bar του Μουσείο θα είναι, επίσης, σε λειτουργία.


Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η παραπάνω εκδήλωση είναι δημόσια και ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί και να ληφθούν φωτογραφίες. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή.