αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Προπαραμονή Χριστουγέννων στο ΙΜΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο ΙΜΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο ΙΜΚ

στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.30΄


Προπαραμονή Χριστουγέννων και φέτος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.30΄, στην παράδοση των Late Night Museums (Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες), για μια βραδινή περιήγηση στις Συλλογές του Μουσείου, με θεματικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ενότητες από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΚ. Μαζί, θα  γνωρίσουμε άγνωστες ή λιγότερο γνωστές πτυχές της  ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης και της Ελλάδας. Παράλληλα, τα μουσικά σύνολα (κιθάρας, εγχόρδων και ξύλινων πνευστών) του Ωδείου των χρωμάτων, θα ακολουθούν τα βήματά μας, δίνοντας ρυθμό στην περιήγησή μας.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα εορταστικά cocktails από το bar του Μουσείου (1ο επίπεδο), που δημιουργήσαμε ειδικά για τη βραδιά σε συνεργασία με τον mixologist, bar-tender Δημήτρη Βαβουρανάκη. Για τους μικρούς (ή και μεγάλους) μας φίλους, θα υπάρχει επίσης ζεστή και κρύα κανελάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα είναι επίσης ανοικτό το Πωλητήριο του ΙΜΚ, όπου θα βρείτε χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και μικρά δώρα για την εορταστική περίοδο.


Πρόγραμμα Ξεναγήσεων

20.45 - 21.00 | Κρήνες της Candia  (Επίπεδο 0)

21.15 - 21.30 | Ξενάγηση στις Συλλογές Ζαχαρία Πορταλάκη στο ΙΜΚ (Επίπεδο 1)

21.45 - 22.00 | Το καμαρόσπιτο (Επίπεδο 21/2 )

22.15 - 22.30 | Η μνήμη της ύλης. Από τα αντικείμενα στην πληροφορία (Επίπεδο 2)
 

Είσοδος: 3 ευρώ (μειωμένο εισιτήριο).