αρχική / εκδηλώσεις 2024 / Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011 Φωνές Νερού Μυριάδες

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011 Φωνές Νερού Μυριάδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011 Φωνές Νερού Μυριάδες

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

6,7,8 Οκτωβρίου 2011

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχει στον πανελλαδικό εορτασμό για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό 2011, με θέμα: «Φωνές Νερού Μυριάδες».

Στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές διαδρομές για μαθητές και κοινό, αφιερωμένες στο υδάτινο στοιχείο. Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, θεωρήθηκε από τα πανάρχαια χρόνια στοιχείο ιερότητας για όλους τους λαούς της γης. Με αφετηρία, λοιπόν, τρία εκθέματα του Μουσείου που θα πρέπει να ανακαλύψουν, θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν την σημασία του νερού σε τρεις διαφορετικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στη θρησκεία, στην παράδοση και στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι εκπαιδευτικοί είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τα εκθέματα με τα οποία θα δουλέψουν, να συνθέσουν ένα δικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να υλοποιήσουν τις δικές τους δραστηριότητες.

Προς αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες του Μουσείου, απαιτείται προσυνεννόηση με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Κάθε τμήμα θα εργαστεί αυτόνομα με το υλικό που θα προσφέρεται στην είσοδο του Μουσείου καθώς και στην κεντρική ιστοσελίδα του Μουσείου στο www.historical-musem.gr όπου και διατίθεται σε αρχείο Pdf. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Για διευκρινήσεις, πληροφορίες αλλά και για την απαιτούμενη προσυνεννόηση απευθυνθείτε στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου στο τηλέφωνο: 2810 283219, (εσωτ: 106), Πληροφορίες: Φανή Καμπάνη

Από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ