αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Πασχαλινό Εργαστήρι για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πασχαλινό Εργαστήρι για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Αφίσα

Πασχαλινό Εργαστήρι για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Μεγάλη Πέμπτη 28/4/2016, ώρα 11.00΄-13.00΄


Αυτό το Πάσχα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης καλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο πασχαλινών κατασκευών που θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη 28/4/2016, ώρα 11.00΄-13.00΄, στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Με κέφι, γιορταστική διάθεση και απλές πρώτες ύλες, τα παιδιά θα δημιουργήσουν ιδιαίτερους σελιδοδείκτες για τα βιβλία τους. Θα φτιάξουμε επίσης χάρτινα καλάθια, τα οποία θα γεμίσουμε με αυγά που θα βάψουμε με ένα διαφορετικό και πιο δημιουργικό τρόπο.

Το εργαστήριο, η διάρκεια του οποίου υπολογίζεται στις δύο ώρες, θα υλοποιηθεί από τη δημιουργική ομάδα Dio.kom2 και την Ειρήνη Γρηγοράκη (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ). Απευθύνεται σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού και το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ/παιδί. Στα παιδιά θα προσφερθούν δωρεάν τα υλικά των κατασκευών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810-283219 και 288708 (εσωτ: 101), μεταξύ 9.00΄-17.00΄, Δευτέρα-Παρασκευή. Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.

Η δημιουργική ομάδα Dio.kom² αποτελείται από τις αρχιτέκτονες Όλγα Κουτάντου και Κάλλια Πλατύρραχου, την κινησιολόγο και καθηγήτρια Αγγλικών Μισέλ Γεωργαλή και την πολιτικό μηχανικό Μαργαρίτα Πλατύρραχου. Βασισμένη στην φιλοσοφία "do it ourselves" δημιουργεί παρεμβάσεις μικρής ή μεγάλης κλίμακας που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στην χρήση απλών υλικών με χαμηλό κόστος. Τα project τους χαρακτηρίζονται από αρχιτεκτονικό και εικαστικό ύφος.

Σχεδιασμός Προγράμματος: Φανή Καμπάνη