αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2010-2011 του ΙΜΚ στους εκπαιδευτικούς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2010-2011 του ΙΜΚ στους εκπαιδευτικούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2010-2011 του ΙΜΚ στους εκπαιδευτικούς

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου & Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Με τη νέα σχολική χρονιά, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, τηρώντας τον πολυετή θεσμό της δωρεάν παροχής εκπαιδευτικών δράσεων, προσφέρει και πάλι σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Οι εκπαιδευτικές δράσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 11 Οκτωβρίου, διεξάγονται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης από την κυρία Φανή Καμπάνη, αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό. Αξιοποιώντας τις Συλλογές του Ι.Μ.Κ., τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν ποικίλη θεματική και δίνουν σε μαθητές τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Με στόχο, λοιπόν, την καλύτερη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για αυτές τις δράσεις του Ι.Μ.Κ, έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Οκτώβρη και για το Σάββατο 16 Οκτώβρη, συναντήσεις με τους διευθυντές και τους σχολικούς συμβούλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 10.00΄, θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης διευθυντές δημοτικών σχολείων της 5ης και 9ης περιφέρειας Ηρακλείου, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το Μουσείο. Μετά το πέρας της ενημέρωσης θα ακολουθήσει ξενάγηση από τον κύριο Αγησίλαο Καλουτσάκη, επιμελητή του Ι.Μ.Κ.

Ομοίως, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 10.00΄, θα γίνει παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους εκπαιδευτικούς και σχολικούς συμβούλους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση από την κυρία Φανή Καμπάνη στην περιοδική έκθεση Ρούντο Σβαρτς - Κρήτη 1943 του Μουσείου.

Την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το έτος 2010-2011 θα πραγματοποιήσει η κυρία Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων του Ι.Μ.Κ.