ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Paris, Paris

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Αφίσα

Paris, Paris

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 στις 21.00΄

 

Paris, Paris
Μια νύχτα πριν από τη Νέα Σελήνη
στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

 

Στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της αυγουστιάτικης νύχτας, μερικές ώρες πριν από τη Νέα Σελήνη, ο κήπος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης μεταμορφώνεται σε μουσική αυλή προσκαλώντας μας σε ένα μελωδικό ταξίδι μέχρι το Παρίσι με τη φωνή της Ελίνας Σκαρπαθιώτη, σε συνοδεία του Roman Gomez (κιθάρα-πιάνο), την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013, ώρα 21.00΄.

Το βράδυ της Τρίτης, το Ιστορικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 20.00΄ ως τα μεσάνυχτα. Στο διάστημα αυτό θα λειτουργεί και το πωλητήριο καθώς και το μπαρ που σερβίρει τόσο στον κήπο όσο και στη βεράντα με θέα στη θάλασσα. Η είσοδος θα είναι για όλους με το μειωμένο εισιτήριο (3€), με το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τη μουσική στον κήπο αλλά και μια νυχτερινή περιήγηση στις συλλογές του Μουσείου, τόσο τις μόνιμες, όσο και την καινούρια περιοδική έκθεση «Πρωτότυπο/Αντίγραφο».

Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου υπήρξε υπότροφος. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως τραγουδίστρια με το project Parfum Grec. Με αυτό το σχήμα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης έχει ερμηνεύσει κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη και τραγούδια Nueva Canción από την Λατινική Αμερική δίπλα σε σημαντικούς μουσικούς όπως ο Γιάννης Ιδομενέως και ο Dr. José Manuel Lezcano αντίστοιχα.

Ο Roman Gomez είναι ένας αργεντίνικης καταγωγής μουσικός και συνθέτης. Οι συνθέσεις του αποτελούν μια μείξη του τάνγκο με τη σύγχρονη κλασσική μουσική, εμποτισμένες με στοιχεία αργεντίνικου και λατινοαμερικάνικου φολκλόρ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Lucio Dalla, Eduardo de Angelis, Αρλέτα, Μάριος Στροφάλης).