αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά

στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά και Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21.00΄Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, μια ανοιχτή συναυλία για το κοινό, με τους μουσικούς Μιχάλη Σταυρακάκη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη και Ισίδωρο Παπαδάκη, το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00΄, στην πλατεία του Αγροτικού Μουσείου Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό Χερσόνησου.

Ο Μιχάλης Σταυρακάκης (μαντολίνο, φωνητικά), και ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, φωνητικά), δώδεκα χρόνια μετά από τη συνεργασία τους στους Χαΐνηδες συμπράττουν ξανά μουσικά και μαζί με τον Ισίδωρο Παπαδάκη (βιολοντσέλο) μας προσκαλούν σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνώριμους ήχους από την κοινή τους πορεία με τους Χαΐνηδες αλλά και αγαπημένα τους τραγούδια από την μουσική παράδοση της Κρήτης.

Το Αγροτικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 10.00΄ ως τις 23.00΄ με μειωμένο εισιτήριο (= 3€) και δωρεάν είσοδο για τα παιδιά έως 12 ετών. Στη βεράντα του Α΄ επιπέδου θα προσφερθούν κεράσματα φροντισμένα από την κυρία Θεανώ Μεταξά-Κανακάκη. Οι επισκέπτες του Μουσείου, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ημερήσιες και νυχτερινές περιηγήσεις στις θεματικά διαρθρωμένες Συλλογές του και να χαρούν την πανοραμική θέα του κόλπου της Χερσονήσου.

Το Μουσείο είναι προσβάσιμο στα άτομα μειωμένης κινητικότητας, διαθέτει μικρό πωλητήριο με ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και χώρους ανάπαυσης. Για την στάθμευση περιορισμένου αριθμού ΙΧ θα παραχωρηθεί το προαύλιο της Ενορίας του Πισκοπιανού Χερσονήσου.

Σε περίπτωση βροχής, η συναυλία θα γίνει στη φάμπρικα, στο εσωτερικό του Αγροτικού Μουσείου.
 


Περισσότερες πληροφορίες: 28970-23303