αρχική / εκδηλώσεις 2020 / Οργανοπαιχνιδίσματα και Τραγουδοστολίσματα | Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οργανοπαιχνιδίσματα και Τραγουδοστολίσματα | Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Αφίσα

Οργανοπαιχνιδίσματα και Τραγουδοστολίσματα | Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού

22.06.2019

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, το Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού Χερσονήσου της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει το Σάββατο, 22 Ιουνίου, ώρα 12:00΄, το εκπαιδευτικό εργαστήρι Οργανοπαιχνιδίσματα και Τραγουδοστολίσματα για παιδιά 2-6 ετών.

Mέσα από μια διαδραστική παρουσίαση το εργαστήρι στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τα μουσικά όργανα της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι επαγγελματίες μουσικοί Μαρία Λούκα και Γιώργος Ζαχαριουδάκης επιμελούνται τη μουσική αφήγηση μιας ιστορίας των οργάνων δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις μουσικές της Ελλάδας. Παρουσιάζονται όργανα αρχαιοελληνικά όπως η λύρα του Απόλλωνα, ο άσκαυλος και ο αυλός του Πανός, καθώς και παραδοσιακά όργανα όπως η μαντούρα, η λύρα, το θιαμπόλι, το λαούτο και τα κρουστά. Μεγαλύτερα παιδιά και γονείς που αγαπούν τη μουσική, μπορούν, επίσης, να παρακολουθήσουν το δρώμενο.


Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό εργαστήρι είναι 4 ευρώ ανά παιδί. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 60' περίπου. Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 28970-23303 (Δευτέρα, Τετάρτη-Σάββατο 10:00΄-18:00΄).