αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Ομιλία του Αλέξη Καλοκαιρινού στην απονομή του Βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία του Αλέξη Καλοκαιρινού στην απονομή του Βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομιλία του Αλέξη Καλοκαιρινού στην απονομή του Βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά

στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα 19.30΄

Ο καθηγητής Γενικής Γλωσσολογίας, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. κ. Αλέξης Καλοκαιρινός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της εικοστής απονομής του Βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα 19.30΄, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Η ομιλία του κ. Καλοκαιρινού έχει τίτλο «Αδαμάντιος Κοραής: Γλώσσα και οικοδόμηση του Έθνους».

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Σύλλογο Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης», περιλαμβάνει επίσης:

- την ανακήρυξη του κ. Μιχάλη Καραταράκη ως επίτιμου προέδρου του Συλλόγου,
- την παρουσίαση των βραβευομένων από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κα. Λουκία Αθανασάκη.

Το βραβείο απονέμεται σε φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε εργασίες που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-17. Επίσης, δίδονται έπαινοι σε εργασίες που ολοκληρώθηκαν και διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-17. Οι εργασίες που βραβεύονται έχουν αυτοτελή ερευνητική μορφή, πρωτότυπο επιστημονικό περιεχόμενο και θεματική που εντάσσεται στη μελέτη της Αρχαίας, της Μέσης και της Νεότερης περιόδου του ελληνικού πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το συγκρότημα “The Zaimakis Family” (Αλίκη Ζαϊμάκη, φωνητικά • Ίων Ζαϊμάκης, βιολί-φωνητικά • Αγγελής Ζαϊμάκης, βιολοντσέλο-φωνητικά • Ορφέας Ζαϊμάκης, βιολί-φωνητικά • Δημήτρης Ζαϊμάκης, πιάνο-φωνητικά)

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» ιδρύθηκε το 1979 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Στόχος του είναι η συνδρομή και ενίσχυση, με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο, των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την πληρέστερη ανάπτυξη και εκπλήρωση της Εκπαιδευτικής και Ερευνητικής αποστολής τους.

Είσοδος ελεύθερη.